Ήττα από Μπάνβιτ και τελευταία θέση στο «Nick Galis Cup»

Written by  Σεπ 21, 2014

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπάνβιτ με 74-77 στον μικρό τελικό του 1ου «Nick Galis Cup» και τερμάτισε τελευταίος στη διοργάνωση, έχοντας πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε επίπεδα πλήρους ετοιμότητας.

 

Οι «πράσινοι» θέλουν ακόμα πολλή δουλειά για να ανταποκριθούν στις επίσημες υποχρεώσεις της χρονιάς –που, για να μην ξεχνιόμαστε, ξεκινούν με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο- ωστόσο, ακόμα και από μια τέτοια εμφάνιση σε ένα φιλικό, υπάρχουν χρήσιμα συμπεράσματα τόσο θετικά, όσο και αρνητικά.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρουσιάστηκαν άνευροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και, μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο ξεκίνησαν με σερί  6-0 αφήνοντας την Μπάνβιτ χωρίς πόντο για 3,5 λεπτά, έδειξαν διάθεση και ενέργεια να πάρουν τη νίκη για το γόητρο.

Στα πολύ θετικά και αισιόδοξα για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ότι ο Νίκος Παππάς που πέτυχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ έδειξαν και πάλι έτοιμοι να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στη φετινή χρονιά και να πάρουν τον Παναθηναϊκό πάνω τους, αν χρειαστεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν έλειψαν οι αμυντικές αδυναμίες και τα εύκολα λάθη που πρέπει να δουλευτούν προκειμένου να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα ήταν θετικός, σημειώνοντας 10 πόντους με 8 ριμπάουντ βρίσκοντας περισσότερους διαδρόμους, κέρδισε μάχες και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, συνεπικουρούμενος, όμως, από έναν εκπληκτικό Τζέημς Γκιστ που στη μέρα του είναι ανίκητος και αποτελεί «πυρηνικό» όπλο στην «πράσινη» ρακέτα. Ο Αμερικανός βρήκε τα πατήματά του και, ήταν μακράν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» με 19 πόντους με 3/6 τρίποντα και θα αποτελέσει και φέτος τη δύναμη πυρός του Παναθηναϊκού.

Δικαιολογίες στις απουσίες των Σλότερ, Νέλσον και Μαυρολεφαλίδη υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα εμφανιστεί καλύτερος με την επιστροφή τους, ωστόσο, είναι εμφανές ότι και φέτος η απόδοση των «παλαιών», Διαμαντίδη και Γκιστ θα κρίνει πολλά από την πορεία των «πρασίνων» σε όλες τις διοργανώσεις.

Μεγάλο κέρδος και η παρουσία των «μικρών» με τους Χαραλαμπίδη και Μποχωρίδη να δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν όσες ευκαιρίες τους παρουσιαστούν. Ταλέντο υπάρχει άπλετο, αυτό που χρειάζεται είναι να δουλευτεί σωστά και όλοι θα έχουν να περιμένουν πολλά στο μέλλον από αυτή την ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-44, 64-67, 74-77

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17, Φώτσης 3, Παππάς 15, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 19, Μπατίστα 10, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Παπαγιάννης

Μπάνβιτ (Λούκιτς): Βεϊσέλογλου 3, Ρόουλαντ 11, Ουλουσόϊ 2, Κάνταν, Ετζ 11, Ντέιβις 2, Μεχία 8, Βερεμέενκο 9, Σίμονς 7, Γκετσίμ 8, Μουτάφ 14, Οζέρ 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.