Όταν σοβαρεύτηκε, δεν βρήκε αντίσταση

Written by  Νοε 02, 2014

Συνέχισε το αήττητο σερί του στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός.

Οι Πρωταθλητές συνέτριψαν με 96-70 τα Τρίκαλα, πέρασαν και από την έδρα της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη και με ρεκόρ 4-0 παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι από την αρχή της αναμέτρησης χωρίς, όμως, να μπορεί να ξεφύγει με μεγάλη διάφορα στο σκορ. Ένα ξέσπασμα, όμως, στις αρχές της τελευταίας περιόδου ήταν αρκετό για τους Πρωταθλητές να πάρουν διάφορα, την οποία και διατηρήσαν μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πρώτη επίσημη συμμέτοχη του Γιώργου Κόνιαρη. Ο νεαρός μάλιστα σημείωσε και τους πρωτους του ποντους με την πράσινη φανέλα (2 πόντοι).
Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγος σημείωσε 18 ποντους (5/9 τριποντα,3/4 βολές,4 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες). Πολύ καλή παρουσία και για τον Γιάνκοβιτς με 14 ποντους, ενώ ο Εστεμπάν Μπατίστα άγγιξε για μια ακόμα φορά το double-double (11 πόντοι και 7 ριμπάουντ).

Η αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και με ένα Διαμαντίδη ζεστό πηρε διάφορα 10 ποντων στο ξεκίνημα (20-10).

Ο αρχηγος της ομάδας είχε κέφια αφού, εκτός από το σκοράρισμα, είχε αναλάβει και τη δημιουργία με τις ασιστ που έδινε στους συμπαίκτες του για αυτό και η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε (38-23 στο 14').

Κάπου εκεί τα Τρίκαλα αποφάσισαν να κάνουν αντεπίθεση και με αιχμή τον Αλέξανδρο Σπανό έτρεξαν ένα σερί 16-0 και έριξαν τη διάφορα στο σουτ (38-36). Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάλεσε ταιμ-αουτ αφού αμυντικά ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε προβλήματα. Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά και το ημίχρονο τελείωσε με τους «πρασίνους» να είναι μπροστά με +6 (48-42).

Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν, καθώς τα Τρίκαλα ήταν αποφασισμένα να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους». Το σκορ στο 25' της αναμέτρησης ήταν 56-54 υπέρ των πράσινων, αλλα εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που τα Τρίκαλα απείλησαν.

Οι "πράσινοι" έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, άρχισαν να σκοράρουν από την περιφέρεια, είχαν ως ηγέτες τους Γιάνις Μπλουμς και Βλάντο Γιάνκοβιτς, και κάπως έτσι έφτασαν στο +18 (60-78) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ιβάνοβιτς να δίνει ευκαιρία στον νεαρό Γιώργο Κόνιαρη να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το διάστημα είχε περιορίσει τα Τρίκαλα ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 96-70.

Δεκάλεπτα: 18-27, 42-48, 60-72, 70-96

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 9, Νικολόπουλος, Τρέισι 7, Μπόουι 2, Κούπκοβιτς 13 (3), Πάνος 14, Δεληγιάννης 11, Ματαλών 4, Βαρυτιμιάδης, Κάντζι 2, Χουχούμης.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Σλότερ, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 14 (1), Φώτσης 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 18 (5), Γκιστ 11 (1), Μπατίστα 11, Κόνιαρης 2, Μπλουμς 12 (4), Ράιτ 6.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.