Θετικό το πρώτο «πιάτο»

Written by  Οκτ 13, 2013

Την ώρα που οι δύο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ δίνουν ρεσιτάλ… ανωριμότητας, η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της BasketLeague ΟΠΑΠ ξεκίνησε με αναμετρήσεις που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αφήνοντας υποσχέσεις για μία ενδιαφέρουσα αγωνιστική σεζόν.

 

Στη Δράμα, ο Άρης της απαγόρευσης των μεταγραφών και των Ελλήνων παικτών, εμφανίζει ένα φρέσκο, νεανικό και γεμάτο ενέργεια σύνολο και, μετά από την επικράτηση εκτός έδρας επί του συμπολίτη ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, νίκησε και τον ΚΑΟΔ με 58-66 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα 2013-14. Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου επεσήμανε την ανάγκη να προετοιμαστεί η ομάδα για να αντέχει την πίεση της φανέλας του Άρη και κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να την στηρίξει με τον «Αρειανό» τρόπο και χωρίς ακρότητες.

Από την πλευρά του, ο Νέναντ Μάρκοβιτς, ο μοναδικός ξένος προπονητής του φετινού πρωταθλήματος, εξέφρασε θαυμασμό για τον τρόπο που παίζει ο Άρης, ενώ σημείωσε την απειρία των παικτών του σε επίπεδο Α1, ζητώντας από όλους να κάνουν υπομονή και να σταματήσουν οι συζητήσεις για αλλαγές στο ρόστερ.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από τον Άρη στο Κύπελλο και κατάφερε να επικρατήσει του Κολοσσού Ρόδου με 88-81. Ο Σούλης Μαρκόπουλος σημείωσε πως ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, καθώς ο Κολοσσός του είχε δημιουργήσει προβληματισμό για το πώς θα αντιμετώπιζε το παιχνίδι του, ενώ εξέφρασε την ευχή η ομάδα του να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια.

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο προπονητής του Κολοσσού, Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με παλαιότερη δήλωσή του αναφορικά με τα χρέη του ΠΑΟΚ και του Άρη. Ο τεχνικός των ροδιτών επέμεινε στην αρχική του θέση πως «όποιες ομάδες χρωστούν δεν θα πρέπει να βρίσκονται στην μεγάλη κατηγορία», όπως ακριβώς γίνεται στο εξωτερικό, ενώ ευχήθηκε να έρθει σύντομα η εξυγίανση στο Πρωτάθλημα.

Την πρώτη ημέρα του νέου πρωταθλήματος ολοκλήρωσε η αναμέτρηση των νεοφώτιστων στην κατηγορία, αφού τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τη Νέα Κηφισιά. Νικητές σε αυτή την αναμέτρηση βγήκαν οι φιλοξενούμενοι με 64-69, ωστόσο, το κλίμα στους γηπεδούχους παρέμεινε εορταστικό εξαιτίας της παρουσίας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτό επεσήμανε κατά την συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Φλεβαράκης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και υποστήριξε πως «το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι στην περιφέρεια», ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον αντίπαλό του, καθώς σχολίασε πως οι στόχοι της Ν. Κηφισιάς θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από την παραμονή.

Από την πλευρά του, ο χαρούμενος για την πρώτη νίκη στην πρώτη παρουσία της ομάδας στην Α1, Ηλίας Παπαθεοδώρου, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον κόσμο των Τρικάλων, που, όπως σημείωσε, έδωσε ένα μάθημα συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι για να γίνει καλύτερη η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.