Έτρεχε με… 102 στην Ελευσίνα

Written by  Ιαν 19, 2015

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με «σπασμένα φρένα» απέναντι στον Πανελευσινιακό, τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε να συντρίψει με 66-102, ξεκουράζοντας παίκτες – «κλειδιά», ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Κέρδος η εμφάνιση του Καββαδά που άφησε ελπίδες για το μέλλον.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ενώ ο Βασίλης Καββαδάς με την παρουσία του έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει ως μία από τις λύσεις στις θέσεις των ψηλών για τα δύσκολα που ακολουθούν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές, αφού εκτός δωδεκάδας με προβλήματα τραυματισμών έμειναν οι Λαφαγέτ, Πέτγουεϊ και Αγραβάνης –γνωστή από καιρό η απουσία του Παπαπέτρου – με του Μουράτο και Χριστοδούλου να παίρνουν θέση στην αποστολή.

Οι απουσίες, ωστόσο, δεν πτόησαν τους φιλοξενούμενους που μπήκαν δυνατά από νωρίς, αποφασισμένοι να τελειώσουν την αναμέτρηση το συντομότερο δυνατό μια που ακολουθούν πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Με τους Πριντεζη, Σπανούλη και Ντάρντεν να ξεκινούν δυνατά, η διαφορά έφτασε το +12 πολύ γρήγορα στο παιχνίδι (2-14 στο 4’) με τις βάσεις για τη νίκη να έχουν μπει από νωρίς.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει υπερδιπλάσιο σκορ (13-27) και να είναι απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης.

Η διαφορά έφτασε το +18 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (13-31 στο 12’), όμως, στο σημείο εκείνο οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να αντιδράσουν. Με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε έναν… διαγωνισμό τριπόντων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 35-45, με το ποσοστό των γηπεδούχων να είναι 50% έξω από τα 6,75 μ. (6/12) και των φιλοξενούμενων 58% (7/12).

Ο Πανελευσινιακός μείωσε σε 39-45 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, ήταν η τελευταία φορά που έμεινε κοντά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός, με «ομοβροντία» από τα 6,75 μ. απάντησε με σερί 0-13, ανέβασε τη διαφορά στο +19 (39-58) και από το σημείο εκείνο άρχισε να σκέφτεται την Λαμπροάλ Κούτσα, την οποία υποδέχεται την Παρασκευή στο ΣΕΦ για την τέταρτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και το +25 (50-75) το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 54-79 και το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με πατημένο το «γκάζι» και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το τελικό 66-102 να «σφραγίζει» μια πολύ εύκολη νίκη και τον Βασίλη Καββαδά  να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση τόσο του προπονητή του όσο και των φιλάθλων.

Ο νεαρός σέντερ σημείωσε συνολικά 10 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας πως στα χέρια ενός προπονητή που τον ξέρει καλά, μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις και ορισμένα ποιοτικά λεπτά στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα εκπληκτικό doubledoubleμε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 10 ασίστ συνεχίζοντας μια εξαιρετική σεζόν, στην οποία πολλοί βλέπουν στα μάτια του έναν άξιο διάδοχο του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός από την πλευρά του άγγιξε και αυτός το doubledouble, σταματώντας στους 9 πόντους και τις 11 ασίστ σε μόλις 18’ συμμετοχής και πήρε πολύτιμες ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Πολύ καλοί και οι Ντάρντεν με 15 πόντους, Λοτζέσκι με 14 πόντους, Χάντερ με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ και Πρίντεζης με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ελπιδοφόρα εμφάνιση και από τον νεαρό Χριστοδούλου με 3 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από τον Πανελευσινιακό που σε ένα ακόμα παιχνίδι με έναν από τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος περιορίστηκε σε ρόλο «κομπάρσου», ο Μάρκοβιτς με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Κοξ με 16 πόντους ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 35-45, 54-79, 66-102

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Κοξ 16, Μίτροβιτς 10, Τσακαλέρης, Βασιλόπουλος, Λούμπι, Αθανασούλας 4, Μάρκοβιτς 22, Ιωάννου 6, Τζόνσον 4, Καλλές 4, Αβραμίδης, Γκουαλτιέρι

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 10, Ντάνστον 6, Σπανούλης 9, Ντάρντεν 15, Σλούκας 14, Μουράτος, Λοτζέσκι 14, Χριστοδούλου 3, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 6, Καββαδάς 10, Κατσίβελης 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.