«Φρένο» στον Άρη, «θρίλερ» σε Κηφισιά, Ρέθυμνο

Written by  Φεβ 14, 2015

Συγκλονιστικές αναμετρήσεις και ντέρμπι που κράτησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων επεφύλασσε και η 16η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, που ξεκίνησε με πέντε αγώνες. Η αγωνιστική συνεχίζεται με την αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Ολυμπιακό και ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. 

 

Ο Άρης προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες επί του «αιωνίου» του αντιπάλου, ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Απόλλων Πατρών απέδειξε γιατί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας μία από τις πιο δυνατές έδρες. Οι Πατρινοί που ζουν και αναπνέουν για τον τελικό του Κυπέλλου όπου έχουν προκριθεί και περιμένουν τον αντίπαλό τους, διατήρησαν την έδρα τους από την οποία οι μόνοι που έχουν περάσει, αλλά με πολλές δυσκολίες είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και με μια επιβλητική εμφάνιση ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε μια σημαντική νίκη με 76-60.

Ο Απόλλων είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον τίτλο του πολυτιμότερο να τον διεκδικούν ισάξια αρκετοί. Ο Μουχάμεντ Ελ- Αμίν με 20 πόντους και 3 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση ο Πεν Μπράντον με 17 πόντους και 2 ριμπάουντ, ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Κέβιν Γκάλογουεϊ με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Γάιος Σκορδίλης με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, ο συνήθης διακριθείς, Αλέξαδρος Βεζένκοφ σημείωσε 18 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ καλή απόδοση είχαν οι Μοχάμεντ Πάσαλιτς επίσης με 18 πόντους, αλλά και ο Άντριου Νέιμικ με 7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα:17-13, 28-23, 46-40, 76-60

Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση, το Ρέθυμνο Aegeanέκανε εντυπωσιακή ανατροπή επικρατώντας τελικά με 78-66 του Κόροιβου Αμαλιάδας που έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην παρθενική του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα για περίπου 25’ όταν και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 15 πόντους διαφορά, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να μειώνουν σταδιακά και τελικά κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση με το σκορ στην κανονική διάρκεια να είναι 58-58.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, το Ρέθυμνο κυριάρχησε και τελικά πήρε την νίκη, την πρώτη του μέσα στο 2015, καθώς μετρούσε ήδη πέντε συνεχόμενες ήττες.

Ο Μουχάμεντ Φαγιέ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, από τους οποίους διακρίθηκαν επίσης οι Σάφτενααρ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ και Κράβιτς επίσης με 14 πόντους.

Από τον Κόροιβο που «κλώτσησε» την ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό», ο Νίκος Αγγελόπουλος με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Τζος Μάτζετ με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι.

Τα δεκάλεπτα: 8-22, 23-31, 41-46, 58-58, 78-66

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε και στην Κηφισιά, όπου η ΑΕΝΚ έπαιξε με τη «φωτιά» απέναντι στον μαχητικό Πανελευσινιακό, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 68-67.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και ξεκίνησαν δυνατά, βρέθηκαν να ακολουθούν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια διαφορά που έφτασε ακόμα και τους 15 πόντους. Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν τη διαφορά στον πόντο και να φτάσουν στην τελευταία επίθεση να διεκδικούν τη νίκη. Τα βήματα του Μάρκοβιτς, ωστόσο, δεν το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα η ΑΕΝΚ να πανηγυρίσει το «ροζ» φύλλο αγώνα.

Ο Κέιντ Ντέιβις με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ μια ακόμα καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Δημήτρης Μαυροειδής με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από τον Πανελευσινιακό που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο από τον πάτο της βαθμολογίας, ο Γιάννης Αθανασούλας είχε 16 πόντους, ενώ ο Μάρκοβιτς είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά έκανε το λάθος στην τελευταία επίθεση που στοίχησε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-32, 59-47, 68-67

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον ΚΑΟΔ και με «όπλο» του το καλό περιφερειακό σουτ και την ψυχραιμία στις βολές, όταν οι φιλοξενούμενοι πίεζαν στο τέλος της αναμέτρησης, επέστρεψαν στις νίκες με 72-64 και παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο Κέβιν Λάνγφορντ με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ προσέφερε πολύτιμες βοήθειες. Για τον ΚΑΟΔ, πρώτος σκόρερ είναι ο Θοδωρής Ζάρας με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 37-27, 56-47, 72-64

Τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη με 78-69 στο ντέρμπι των ουραγών και πήραν βαθιά «ανάσα» στην προσπάθειά τους να σώσουν την κατηγορία. Αντίθετα, ο Πανιώνιος βυθίστηκε ακόμα περισσότερο και πλέον, τα περιθώρια σωτηρίας για τον «Ιστορικό» δείχνουν να στενεύουν ασφυκτικά.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά της, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μικρές διαφορές, τις οποίες οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να υπερκεράσουν. Με το σκορ στο 58-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το φινάλε αναμενόταν συγκλονιστικό, ωστόσο, τα Τρίκαλα βρήκαν τις λύσεις και απέναντι στην ομάδα του Κρις Χουγκάζ έδειξαν μεγαλύτερες αντοχές, παίρνοντας τελικά τη νίκη που τους επιτρέπει να βλέπουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο Κένεθ Κάντζι με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, ενώ ο Άλεξ Χάρις ήταν ο πρώτος τους σκόρερ με 14. Για τον Πανιώνιο που αναζητά θαύματα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ξεχώρισαν ο Κόλεμαν με 16 πόντους και 9 ριμπαόυντ, ο Βεργίνης με 15 πόντους και ο Ξανθόπουλος με 10 πόντους και 11 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 48-40, 54-54, 78-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.