Πέρασε εύκολα από το Ρέθυμνο

Written by  Μαρ 02, 2015

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου και αποδίδοντας ωραίο και ποιοτικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-94 στην Κρήτη του Ρέθυμνου για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι «πράσινοι» συνδύασαν θέαμα και ουσία φτάνοντας εύκολα στην 16η νίκη τους στο φετινό μαραθώνιο της Α1.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μπήκε σοβαρά στο παρκέ και δεν αφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην πολύ καλή και δυνατή φέτος ομαδα του Ρέθυμνου να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο από τον έναν βαθμό της ήττας.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης εδωσε και πάλι την ευκαιρία στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ρίξει στο παρκέ όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση και κυρίως τους νεαρούς σε μια προσπαθεια αποφόρτισης των βασικών εν όψει και της πολύ δύσκολης και κρίσιμης συνεχείας που περιμένει το «τριφύλλι» ειδικά στην Ευρώπη.

Πρώτος παίκτης σε απόδοση ήταν ο Τζέιμς Γκίστ που σημείωσε 19 πόντους και είχε εξαιρετικά στατιστικά ενώ 19 πόντους πέτυχε και ο Νίκος Παππάς που δείχνει ότι παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάζει στροφές και αφήνει πίσω του την περίοδο τραυματισμού του. Ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε και ο Γκάνι Λαβάλ που πάτησε παρκέ 8 λεπτά και σημείωσε 8 πόντους.

Αναμέτρηση-ορόσημο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγος του «τριφυλλιού» συμπλήρωσε τις 350 συμμέτοχες με τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι μόνος δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από το παίκτη-έμβλημα του συλλόγου, Φραγκίσκο Αλβέρτη, που εχει 525.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 39-47, 57-71, 77-94

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 5(1), Σχίζας 1, Κουμπούρας 6, Σάφτενααρ 9, Κάουνσιλ 4, Άλεν 9(1), Καλαμπόκης 7(1), Φαγιέ 16(3), Σίνης 2, Χείλαρης, Κράβιτς 15 , Δουλγεράκης 3(1).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 7(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9(1), Φώτσης 5, Παππάς 19(3), Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 19(2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 7, Λούντζης 2, Λαβάλ 8.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.