Κινδυνεύει και η πρόκριση

Written by  Μαρ 13, 2015

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το κακό εκτός έδρας πρόσωπό του και απέναντι στην παθιασμένη Ζαλγκίρις Κάουνας ηττήθηκε με 76-70 και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκρισή του στα playoffτης Ευρωλίγκα.

 

Οι «πράσινοι» εκτός από το ξέσπασμα του τρίτου δεκαλέπτου δεν έδειξαν ικανοί να «χτυπήσουν» το παιχνίδι που θα τους εξασφάλιζε ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, ήταν νευρικοί, άστοχοι και χωρίς καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και πλέον η αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας με την Ρεάλ Μαδρίτης αποκτά χαρακτήρα «τελικού» με στόχο πλέον την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 5-0 στο πρώτο τρίλεπτο εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Παναθηναϊκού που πέτυχε το πρώτο του καλάθι μετά από 3.27’’ με τον Μπατίστα.

Με τον Ουρουγουανό να παλεύει μόνος στο ξεκίνημα, η Ζαλγκίρις διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και το +7 (17-10) κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 17-13.

Η είσοδος του Νίκου Παππά έδωσε πρόσκαιρα λύσεις, με τον γκαρντ του «τριφυλλιού» να πετυχαίνει 7 συνεχόμενους πόντους και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ.

Βοήθεια, ωστόσο, από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να «χτίζει» μια διαφορά από τα μισά του δεκαλέπτου και να φτάσει γρήγορα το +12 (32-20). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ζαλγκίρις να προηγείται με 39-28 με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αναζητά λύσεις να βελτιώσει την κακή εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο τρίτο δεκάλεπτο και με μια εντυπωσιακή βελτίωση τόσο στην άμυνα όσο κυρίως στη νεπίθεση όπου με μπροστάρη έναν εκπληκτικό Νίκο Παππά που είχε στο διάστημα αυτό 4/4 τρίποντα, όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά πέρασε μπροστά στο σκορ με 52-55, για να κλείσει το δεκάλεπτο ισόπαλο με 55-55 και τους «πράσινους» να έχουν ένα επιμέρους σκορ 16-27.

Το παιχνίδι πλέον προσφερόταν για δυνατές συγκινήσεις, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, χωρίς να επιτρέπει η μία στην άλλη να πάρει προβάδισμα.

Η αστοχία, ωστόσο, των παικτών του Παναθηναϊκού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και η εμμονή στα σουτ τριών πόντων ως επιθετική επιλογή, καθώς και η λάθος αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να πλησιάσουν το σκορ και έτσι το 76-70 ήρθε να επισφραγίσει μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο Γουίλ Τσέρι με 18 πόντους ήταν ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού στα κρίσιμα σημεία, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Γιανκούνας με 14 πόντους και Τζέημς με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από τον Παναθηναϊκό, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Νίκου Παππά που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους πήγε χαμένη, καθώς δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Πλέον, η αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη εβδομάδα είναι μονόδρομος με τη νίκη να αποτελεί την μοναδική επιλογή αν ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να μπει γερά σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 39-28, 55-55, 76-70

Ζαλγκίρις Κάουνας (Κραπίκας): Τσέρι 18, Λεκαβίτσιους 2, Βένε 7, Καρινιάουσκας, Σονγκάιλα 3, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 14, Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 12, Άντερσον 13, Ντίμσα, Ουλανόβας 3

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 2, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 3, Νέλσον 1, Παππάς 21, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 8, Μπατίστα 10, Μπλουμς, Λαβάλ 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.