Εύκολο απόγευμα για τους «αιώνιους»

Written by  Μαρ 17, 2015

Δεν δυσκολευτήκαν καθόλου ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον ΚΑΟΔ και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα και τα «ροζ» φύλλα κατέληξαν με σχετική άνεση στις αποσκευές των δυο μεγάλων της Αθήνας.

 

Στη Δράμα και στο «Δημήτρης Κραχτίδης», ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του ΚΑΟΔ με 65-81 και επέστρεψε στις νίκες λίγες μέρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Ρεάλ για την Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές δεν είχαν όρεξη ούτε για αστεία, αλλά ούτε και για πειραματισμούς ήθελαν μια εύκολη νίκη που θα λειτουργούσε σαν βάλσαμο και θα αποτελούσε τονωτική ένεση εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός μπήκε σοβαρά και μπορεί στην πρώτη περίοδο να δέχτηκε 24 πόντους, αλλά στη δεύτερη που σοβαρεύτηκε δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΚΑΟΔ να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε γιατί στηρίχτηκε στη γνωστή του φέτος «συνταγή», τον επιθετικό πλουραλισμό. Οι πρωταθλητές είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό ποντω,ν ενώ και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μοίρασε  το χρόνο σε όλη την ομάδα σε μια προσπάθεια να κρατήσει ξεκούραστο το ροστερ και να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του και κυρίως στους μικρούς που δεν έχουν και πολλές εικόνες από επίσημες αναμετρήσεις.

Κορυφαίος «πράσινος» ο Δημήτρης Διαμαντίδης που ηταν εξαιρετικός τοσο στην επίθεση (14 πόντοι), όσο και στην άμυνα (5 ριμπάουντ), ενώ μοίρασε και 10 τελικές πάσες. Η απόδοση του αρχηγού του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε σε 31 βαθμούς στο σύστημα ranking. Με τα 5 ριμπάουντ που πήρε, μάλιστα, έφτασε τα 1504 αμυντικά με τη φανέλα της ομάδας, ένα λιγότερο από τον επί χρόνια πιστό του «Διόσκουρο», Κώστα Τσαρτσαρή, που είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Πολύ καλη παρουσία είχαν και οι Εστεμπάν Μπατίστα ( 20 πόντοι , 8 ριμπάουντ), Τζέιμς Γκίστ ( 15 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο) , Νίκος Παππάς (12 πόντοι , 2 ριμπαουντ,2 ασιστ, 2 κλεψίματα) και Ει Τζέι Σλότερ (12 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο). Από την άλλη πλευρά από τον ΚΑΟΔ, που ηταν ανταγωνιστικός μόνο για ένα δεκάλεπτο ξεχώρισαν οι Ζάρας και Μισέλ με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-44, 51-62, 65-81

ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 5 (1), Τρότερ 4 (1), Χάρις 8, Άτκινς, Όντομ 10 (1), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 14, Ζάρας 14 (1), Λο, Παπαμακάριος 10 (2)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 4, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 14, Γκιστ 15 (2), Μπατίστα 20, Λούντζης, Λαουάλ

Εύκολα παρέμεινε πρώτος ο Ολυμπιακός, νέο «πλήγμα» με Λαφαγιέτ 

Λίγο αργότερα, στο κλειστό της Πυλαίας ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε καθολου και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 72-88 φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη με το «διπλό».

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Δημήτρη Κατσίβελη και με ανέτοιμο τον Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλα αυτό ηταν κάτι που δεν απασχόλησε καθολου τους «ερυθρόλευκους», οι όποιοι έφτασαν τις 19 νίκες σε 20 παιχνίδια στην Α1 και έδειξαν ότι ξεπέρασαν το σοκ της εντός έδρας ήττας από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχη το προβάδισμα με την «ψαλίδα» να ανοίγει κάθε λεπτό που περνούσε. Ο Πρίντεζης ειχε «ντυθεί» Σπανούλης και ήταν εκείνος που με συνεχομένους πόντους στην αρχη εβαλε τις βάσεις για την επικράτηση. Από εκεί και περά, το «νερό ειχε μπει στο αυλάκι» ο Ολυμπιακός ειχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και η αναμετρηση κυλούσε στο δικό του ρυθμό, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο του αγώνα το «ερυθρόλευκο» τέμπο.

Η μόνη φορά που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει ηταν στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν και μείωσε σε 40-52, αλλά ο Ολυμπιακός ειχε αμέσως την απάντηση και με ένα σερί 7-0 έβαλε τέλος τις όποιες φιλοδοξίες για ανάκαμψη δημιουργήθηκαν στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ηταν ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους, ενώ Πρίντεζης και Λαφαγιέτ είχαν 14. Το «κουαρτέτο» των πρώτων σκόρερ για τον Ολυμπιακό έκλεισε με τον Τρεμέλ Ντάρντεν που πέτυχε 11 πόντους.

Από τον ΠΑΟΚ, εξαιρετικοί ηταν οι δυο Αμερικανοί της ομάδας Λάνγκφορντ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ και Κάρτερ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά από εκεί και περά ουδείς άλλος ξεχώρισε.

Στα αρνητικά της βραδιάς για τους «ερυθρόλευκους», ο τραυματισμός του Λαφαγιέτ που υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού που θα τον κρατήσει έκτος παρκέ για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει και αυτός την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια για την 11η αγωνιστική του Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 34-48, 53-70, 72-88

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 19 (1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Λιάπης 2, Κάρτερ 15 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 6, Οντουμ 10, Βον 3, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 6 (7 ριμπάουντ), Σαλούστρος 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Ντάρντεν 11 (1), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 9 (1/1 τρίποντα, 7 ασίστ), Λαφαγιέτ 14 (2), Λοτζέσκι 15 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 4.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.