Ο… νόμος του Παππά!

Written by  Μαρ 20, 2015

Ένας «σεληνιασμένος» Νίκος Παππάς εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην εντυπωσιακή νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 85-69 και βρήκε ξανά ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, καθώς έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκα.

 

Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα αυτή την περίοδο ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 πόντους με άψογα στατιστικά ( 6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7/8 βολές) και ήταν ο βασικός συντελεστής της πολύ μεγάλης νίκης της ομάδας του αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον, καθώς πάνω του οι φίλοι της ομάδας βλέπουν τον επόμενο ηγέτη τους.

Πέραν αυτού, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν σε όλους τους τομείς, διαλύοντας τους μέσους όρους της Ρεάλ που μέχρι την αναμέτρηση αυτή είχε μ.ο. 88,1 πόντους. Η εμφάνιση αυτή γέμισε αυτοπεποίθηση τους παίκτες του «τριφυλλιού» που πλέον βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του, επέλεξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να πάει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και να παίξει κυρίως με τους ψηλούς του με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δικαιώνεται γι’ αυτή του την επιλογή, αφού οι «πράσινοι» με τους Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ να παίρνουν τις προσπάθειες, διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στους φιλοξενούμενους (12-7 στο 6’).

Με τον Νίκο Παππά να μπαίνει και να αναστατώνει την άμυνα της Ρεάλ, πετυχαίνοντας εύκολους πόντους, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 19-15.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με τον ίδιο ενθουσιασμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με έναν «δαιμονισμένο» ΝτεΜάρκους Νέλσον που πέτυχε 6 γρήγορους πόντους, ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (23-15), την οποία, ωστόσο, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν πολύ, αφού η Ρεάλ αντέδρασε και με ένα γρήγορο σερί 0-7 μείωσε στον πόντο (27-26 στο 15’).

Με τους Παππά και Λαουάλ, όμως, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και να σκοράρουν για τον Παναθηναϊκό, η διαφορά ανέβηκε και πάλι στο +9 μέσα σε πανηγυρικό τόνο από τους φιλάθλους της ομάδας που γέμισαν και πάλι το ΟΑΚΑ (38-29 στο 18’).

Με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 41-35 και να βγάζουν στο παρκέ το καλό τους πρόσωπο, όπως σε όλους τους εντός έδρας αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο αποφασισμένος και στην επανάληψη και με τον ενθουσιασμό της κερκίδας να τον σπρώχνει προς τη νίκη, ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (54-42 στο 25’). Με τον Νίκο Παππά και τον ΝτεΜάρκους Νέλσον να κάνουν πάρτι απέναντι στην ισπανική ομάδα, οι «πράσινοι»  είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, ανέβαζαν σταδιακά τη διαφορά (67-51 στο 29’) και έκλεισαν την τρίτη περίοδο μέσα σε αποθέωση για το 69-53.

Το «νερό» είχε μπει στο «αυλάκι» με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης και τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια πολύ μεγάλη νίκη και, παράλληλα, ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα playoffτης Ευρωλίγκα.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 20 πόντους με το τελικό 85-69 να αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για μια θριαμβευτική βραδιά για το «τριφύλλι». Εκτός από τον εκπληκτικό Νίκο Παππά, ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις ακόμα και σε ένα παιχνίδι που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμεινε εκτός για αρκετή ώρα, φορτωμένος από νωρίς με φάουλ.

Εξαιρετικός για μία ακόμα φορά και ο Τζέημς Γκιστ, ο οποίος με την «αύρα» της υπογραφής στο νέο του συμβόλαιο σημείωσε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας ορισμένα πολύ θεαματικά καλάθια που ξεσήκωσαν τις κερκίδες.

Για την Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε το χειρότερο ίσως παιχνίδι, εγκλωβισμένη στον ρυθμό και την εκπληκτική άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Τζέισι Κάρολ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ενώ 12 πόντους είχε ο Ρούντι Φερνάντεθ και από 11 οι Σέρχιο Γιουλ και Φελίπε Ρέγες.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πλέον τη νίκη απέναντι στην αποδεκατισμένη Γαλατασαράι την ερχόμενη εβδομάδα για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στα playoffτης Ευρωλίγκα την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνίζεται απέναντι στην Μπαρτσελόνα με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-35, 69-53, 85-69

Παναθηναϊκός: 27/50 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 13/19 βολές, 29-10 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 7 λάθη

Ρεάλ Μαδρίτης: 13/36 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 16/22 βολές, 25-11 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 11 λάθη

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ AJ 5, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης, Νέλσον 16, Παππάς 22, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 13, Μπατίστα 8, Μπλουμς 3, Λαουάλ 4

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 3, Φερνάντεθ 12, Νοτσιόνι, Καμπάτσο, Ματσιούλις 2, Ρέγες 11, Ροντρίγκεθ 4, Αγιόν 4, Κάρολ 16, Γιουλ 11, Μπουρούσης 2, Σλότερ Μ. 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.