Η αγωνιστική των φαβορί

Written by  Μαρ 23, 2015

Η 21η αγωνιστική Basket League ΣΚΡΑΤΣ ανήκε στα φαβορί αφού εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν των αντιπάλων τους και συνεχίζουν την πορεία τους στο φετινό μαραθώνιο της Α1.

Κάθε αγωνιστική που περνά, η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει όσον αφορά τουλάχιστον για τις θέσεις του υποβιβασμού με τον Πανιώνιο να είναι σχεδόν καταδικασμένος και τους Πανελευσινιακό, Κόροιβο και ΚΑΟΔ να είναι οι ομάδες που θα «μονομαχήσουν» για να αποφύγουν να τον ακολουθήσον.

Στο «Nick Galis Hall», ο Άρης επικράτησε πιο εύκολα από ο,τι δείχνει το τελικό 67-63 του Πανιωνίου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έφτασε να προηγείται μέχρι και με 20 πόντους διαφορά, αλλά μια ολιγωρία των «κίτρινων» την τελευταία περίοδο εδωσε το δικαίωμα στον «Ιστορικό» να μπει ξανά μέσα στο κόλπο της νίκης χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Κορυφαίος του Άρη ο Βεζένκοφ με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλοί ηταν επίσης και οι Πάσαλιτς και Νέιμικ με τον δευτερο να σημειώνει double-double (11 πόντοι και 11 ριμπάουντ). Από τον Πανιώνιο που είναι πλέον καταδικασμένος κορυφαίος ηταν ο Τζάστιν Τάμπς με 23 πόντους.

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε στην Ελευσίνα με 58-69 του Πανελευσινιακού παραμένοντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας με ελπίδες για να τερματίσει τελικά και τρίτος δεδομένου και του δύσκολου αγωνιστικού προγράμματος που έχει ο ισόβαθμος του Άρης.

Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ηταν ο Κέβιν Λάνγκφορντ που σημείωσε 16 πόντους, ενώ από 12 είχαν οι Κάρτερ και Τσόχλας. Από τον Πανελευσινιακό που πρέπει να παλέψει σκληρά για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο Τζόνσον πέτυχε 17 πόντους που, όμως, δεν έφτασαν προκειμένου η ομάδα του να φύγει με τους βαθμούς της νίκης.

Η ΑΕΚ σημείωσε μεγάλη νίκη μέσα στη Ρόδο με 65-72 επί του Κολοσσού παραμένοντας μέσα τη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης. Η «ένωση» χρειάστηκε να γυρίσει από το -14 χάρις στον Μαλίκ Χέρστον ο οποίος σκόραρε τους 13 από τους 19 πόντους του στην τελευταία περίοδο. Από τον Κολοσσό ο Ουότερς σημείωσε 16 πόντους, όμως, ηταν και ο μοιραίος για την ομάδα του καθώς υπέπεσε σε 2 λάθη στις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας του.

Το Ρέθυμνο πηρέ σημαντική νίκη επικρατώντας μέσα στην Πάτρα με 56-71 του Απόλλωνα. Με την νίκη τους αυτοί οι Κρητικοί, που αγωνιστήκαν με πένθος στις φανέλες λόγω του χάμου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πήγαν στο 11-10 «φλερτάροντας» με την έκτη θέση της βαθμολογίας.

Double-double για τον Μοχάμεντ Φαγιέ του Ρεθύμνου (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ) σε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη για την ομάδα του.

Στο «Ζηρίνειο» πήρε τέλος το αρνητικό σερί της ΑΕΝΚ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε των Τρικάλων με 81-72 και πήγε στους 29 βαθμούς, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή της στην Α1. Ο Νίκος Λιακόπουλος με την επιστροφή του συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας του. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους και 4 ασίστ. Πρώτος σκόρερ της Νέας Κηφισιάς ήταν ο Μαυροείδης με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ντούβνιακ με 12 πόντους , 5 ριμπάουντ και 5 ασιστ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (23/3) με τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Κόροιβο Αμαλιάδας (17:00/ΟΑΚΑ) και του Ολυμπιακού με τον ΚΑΟΔ (18:00/ΣΕΦ).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.