Ηταν ντέρμπυ μόνο για ένα ημίχρονο

Written by  Μαρ 31, 2015

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο κλειστό της οδού Αρτάκης με τον αέρα του φαβορί, αλλά φαίνεται ότι οι παίκτες του είχαν στο μυαλό περισσότερο την αναμέτρηση με την Άλμπα την Πέμπτη παρά στον αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κόντρα στον Πανιώνιο. Όταν, όμως, σοβαρεύτηκαν, η διαφορά δυναμικότητας με τον Πανιώνιο φάνηκε στο παρκέ και πλέον ο «Ιστορικός» είναι μια ανάσα πριν και από την μαθηματική του αποχώρηση από τη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά έπειτα από το 1981. 

 

Οι πρωταθλητές δυσκολευτήκαν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν σοβαρεύτηκαν και συγκεντρώθηκαν στο παιχνιδι διέλυσαν τους γηπεδούχους με 46-79 και συνεχίζουν από τη δεύτερη θέση να πιέζουν τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην μάχη για την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα play off.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά η αναμέτρηση θύμιζε κάτι από τις παλιές εποχές τότε που οι μάχες μεταξύ των δυο ομάδων ήταν συναρπαστικές χωρίς κανένας να γνωρίζει τον τελικό νικητή. Στο ημίχρονο το σκορ ηταν ισόπαλο (34-34) με τον Πανιώνιο να δείχνει ικανός για την έκπληξη και τον Παναθηναϊκό να είναι εκτός κλίματος επηρεασμένος ίσως και από τη δύσκολη συνέχεια που έχει σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Όταν, όμως, οι πρωταθλητές ηρέμησαν και σοβαρεύτηκαν όλα εξελιχτήκαν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα σερί 0-19 στο τριτο δεκάλεπτο μετατρέποντας το 41-43 του 24' σε 41-62 στο τέλος της περιόδου. Το «νερό ειχε μπει στο αυλάκι» και οι «πρασινοι» διατηρήσαν πολύ εύκολα το προβάδισμα με την πολύ καλή τους άμυνα αναγκάζοντας τους «κυανέρυθρους» να σημειώσουν μόλις 12 πόντους σε ολόκληρο το δευτερο ημίχρονο και ουσιαστικά να... υποταχτούν στην μοίρα τους.

Μια ήττα που δίνει ελάχιστες μόνο μαθηματικές ελπίδες  στον Πανιώνιο να αποφύγει τον μοιραίο υποβιβασμό στην Α2 (την ερχόμενη αγωνιστική παίζει την οριστικά τελευταία της ελπίδα με τον Ολυμπιακό) και έτσι η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα βρίσκεται από την νέα χρονιά στα «σαλόνια» των μεγάλων. Ο Πανιώνιος πλήρωσε τα λάθη του καλοκαιριού και ακολούθησε το δρόμο που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει και άλλες ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, το Μαρούσι αλλα και η ΑΕΚ που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Α2.

Πρώτος σκόρερ από τους νικητές ηταν ο Σλότερ με 18, με τον Μπατίστα να εχει 14, τον Παππά 12 και τον Αντώνη Φώτση 10 πόντους. 

Από τον Πανιώνιο ο μόνος που άντεξε στο παρκέ ήταν ο Κόλεμαν με 21.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79

Πανιώνιος (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 6, Πετρόπουλος, Βεργίνης 5, Στρναντ 2, Οικονομόπουλος, Μπιλής, Σταμάτης 1, Ασελιν 2, Κόλεμαν 21, Κορόλεβ 5, Ταμπς 4, Διαμαντόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 18, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 10, Νέλσον 1, Παππάς 12, Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Λούντζης 3, Λαουάλ 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.