Κερδισμένοι ΠΑΟΚ-Άρης, γιορτάζει η Αμαλιάδα

Written by  Μάι 10, 2015

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την τρίτη και την τέταρτη θέση του ΠΑΟΚ και του Άρη, ενώ πανηγύρια άρχισαν και στην Αμαλιάδα, αφού ο Κόροιβος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα play off για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τέλος στο μαρτύριο του Πανιωνίου.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στα αδιάφορα Τρίκαλα και προσφέροντας πλούσιο θέαμα, παίρνοντας τη νίκη με 104-75 «σφράγισε» και τυπικά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και στον πρώτο γύρο των play off θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο που τερμάτισε στην έκτη θέση.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν σαρωτικός από την πρώτη περίοδο και δεν επέτρεψε στα Τρίκαλα να ακολουθήσουν το ρυθμό του. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιώργος Δέδας που σημείωσε 22 πόντους με ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Χρήστος Σαλούστρος είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζούλιαν Βον 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Μιχάλης Λιάπης 11 πόντους και 2 ασίστ και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και ο Απόλλων Τσόχλας με 7 πόντους και 8 ασίστ ήταν οι καλύτεροι των νικητών.

Από τα Τρίκαλα που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και δεν είχαν βλέψεις για κάτι περισσότερο, ο Μπράιαν Τρέισι με 28 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν εκπληκτικός και κέρδισε το χειροκρότημα όλων.

Τα δεκάλεπτα: 33-22, 63-37, 81-61, 105-73

Ο Άρης είχε την τύχη στα χέρια του και δεν θέλησε να την αφήσει να του φύγει, κάτι που απέδειξε στο Ρέθυμνο, όπου επικράτησε με 66-69 της τοπικής ομάδας και κατέλαβε οριστικά την τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» οδηγήθηκαν και πάλι από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν για μία ακόμα φορά ο ηγέτης της ομάδας και με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο πρωτεργάτης της νίκης που φέρνει τον Άρη αντιμέτωπο με την ΑΕΚ με πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των play off.

Πολύ καλοί ήταν και οι Νέιμικ με 12 πόντους και Αντεγκμπόγιε και Τόμας που είχαν από 11.

Για τους γηπεδούχους, που έμειναν στην έκτη θέση και θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ο Μουχάμεντ Φαγιέ έκανε double-double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 18 πόντους είχε ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 28-38, 44-54, 66-69       

Η ΑΕΚ χρειαζόταν τη νίκη και, ταυτόχρονα την ήττα του Άρη για να καταλάβει την τέταρτη θέση, αλλά αρκέστηκε μόνο στο πρώτο, αφού πέρασε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα από την έδρα του ΚΑΟΔ με 66-77 και αρκέστηκε στο να μείνει πέμπτη και να αντιμετωπίσει τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης με μειονέκτημα έδρας.

Η «Ένωση» αγωνίστηκε χωρίς τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος ακολούθησε μεν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού το προηγούμενο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί εξαιτίας αφυδάτωσης, αλλά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να πάρει την απαιτούμενη νίκη.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν ο καλύτερος από την ΑΕΚ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Ζήσης Σαρικόπουλος και 10 πόντους με 7 ριμπάουντ είχε ο Ντούσαν Σάκοτα.

Από τον ΚΑΟΔ που πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την όγδοη θέση που οδηγεί στα play off, ο Θοδωρής Ζάρας είχε 15 πόντους, ενώ ο Ροντ Όντομ είχε 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 26-43, 50-61, 66-77

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατάφερε στην παρθενική του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία όχι μόνο να εξασφαλίσει την παραμονή του, αλλά με τη νίκη του επί του Κολοσσού Ρόδου με 81-73, να τερματίσει στην όγδοη θέση και να αγωνιστεί στα play off για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι γηπεδούχοι έστησαν γλέντι στην Αμαλιάδα για τη νίκη που ήρθε με σχετική άνεση, αφού από το πρώτο μέρος είχαν πάρει μια διαφορά που κατάφεραν να διατηρήσουν ως το τέλος, έχοντας ως κορυφαίους τον Γκιγιέρμο Ρούμπιο που έκανε double-double με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, τον Τζος Μάτζετ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ και τον Τιμ Μπάουερς με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από τον Κολοσσό, ο Άγγελος Τσάμης είχε 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Τομ Λίντεν 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Ο Κόροιβος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κολοσσός που τερμάτισε στην έβδομη θέση, θα βρεθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 43-36, 62-53, 81-73

Σε ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά παιχνίδι, ο Πανιώνιος έδωσε την τελευταία του «παράσταση» στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο, δεν κατάφερε να κλείσει μια από τις πιο απογοητευτικές χρονιές στην ιστορία του με νίκη, αφού ηττήθηκε με 89-98 από την ΑΕΝΚ.

Σε αυτή την τελευταία αναμέτρησή του Πανιωνίου, ο Τζάστιν Ταμπς έκανε τα πάντα για να χαρίσει τη νίκη για το γόητρο πετυχαίνοντας 29 πόντους με 4/6 δίποντα και 6/8 τρίποντα. Για τους νικητές, ο Νίκολα Πεσάκοβιτς είχε 22 πόντους και 5 ασίστ, ο Γιάννης Ψάθας είχε 19 πόντους, ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Πέταρ Πόποβιτς είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 45-48, 63-72, 89-98

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.