Ισοφάρισε πριν επαναλάβει το λάθος

Written by  Ιουν 09, 2015

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου μικρού τελικού ανάμεσα στους «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης, αφού έπειτα από μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στη «ρουλέτα» των βολών, επικράτησε του ΠΑΟΚ με 92-88 και έδωσε… παράταση στη σειρά που αναμένεται να συνεχιστεί με σπουδαίο θέαμα αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων.

 

Οι γηπεδούχοι επανέλαβαν το ίδιο λάθος που έκαναν και στην πρώτη αναμέτρηση, αφού στο τέλος έμειναν από δυνάμεις και επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να κάνει την ανατροπή, ωστόσο, αυτή τη φορά εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμη όταν στο τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι τους έστελναν στις βολές και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που μαζί με την ισοφάριση, έδωσε μια σημαντική ψυχολογική «ένεση», αλλά και αφήνει υποσχέσεις για ακόμα πιο σπουδαίες αναμετρήσεις ως το τέλος της σειράς.  

Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου, που στο περιθώριο των καλοκαιρινών του διακοπών πήγε να δει την ομάδα που του έδωσε πρώτη την ευκαιρία να παίξει στην μεγάλη κατηγορία. Οι κερκίδες, ωστόσο, ήταν για μια ακόμα φορά άδειες, αφού ο Άρης εξέτισε την τρίτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της τιμωρίας του.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να μην επιτρέπει καμία στην άλλη να ξεφύγει. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 16-19, ενώ από τον Άρη, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έκανε «εκρηκτικό» ξεκίνημα φτάνοντας νωρίς τους δέκα πόντους, οδηγώντας ουσιαστικά μόνος του την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να παραμείνει μπροστά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ενώ όταν ο Άρης πήρε προβάδισμα με 35-31, έκανε ένα σερί 2-10 και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 37-41.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 23-13 πήρε το προβάδισμα με 60-54, έχοντας ως κυριότερους εκφραστές των επιθέσεών του τους Πάσαλιτς, Μούρτου και Βεζένκοφ.

Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια και ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (65-54 στο 31’), ενώ με τον Σπύρο Μούρτο να έχει πάρει τα ηνία στο σκοράρισμα, ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (80-66 στο 36’), μπαίνοντας στη θέση του φαβορί για τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την τελευταία του αντεπίθεση με τον Χαριτόπουλο να αναλαμβάνει το σκοράρισμα, μείωσε σε 83-81, αλλά το τρίποντο του Τόμας στα 36’’ φάνηκε να δίνει τη χαριστική βολή στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν εκ νέου να «κλέψουν» τη νίκη, μείωσαν σε 88-86 στα 17’’, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στις βολές και άντεξαν στην πίεση των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο Άρης κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με 92-88, ισοφαρίζοντας, παράλληλα, τη σειρά, ενώ από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση ότι προσπάθησε να κάνει μία μεγάλη ανατροπή, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τελικά ο αντίπαλός του άντεξε και ήταν εκείνος που χαμογέλασε.  

Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε αρκετούς παίκτες του να αποδίδουν πολύ καλά και να βοηθούν στην πολύ σημαντική νίκη της ομάδας του, κάτι που τον γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν και πάλι ο πολυτιμότερος παίκτης των «κιτρίνων» με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Σπύρος Μούρτος που πέτυχε πολλούς από τους 11 πόντους του σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, αλλά και ο Κώστας Χαρίσης που «άγγιξε» το double-doubleμε 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από τον ΠΑΟΚ, ο Κέβιν Λάνγκφορντ τα έκανε σχεδόν όλα με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζέηκ Όντουμ είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είχε 15 πόντους και 2 ριμπάουντ και ο Μαρκ Κάρτερ 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-41, 60-54, 92-88

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 16, Τσιάρας 5, Δήμας, Ριντ 10, Τόμας 12, Πουλιανίτης, Χαρίσης 11, Βεζένκοφ 23, Νέιμικ, Μούρτος 11, Σίμτσακ 4, Φλιώνης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 12, Λάνγκφορντ 20, Λιάπης, Κάρτερ 14, Τσόχλας 6, Δέδας 3, Μαργαρίτης 4, Κόττας, Όντουμ 12, Χαριτόπουλος 15, Σαλούστρος 2, Χονδρογιάννης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.