Αποφασισμένος να πάρει σ-Κούπα

Written by  Ιουν 10, 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από το ΟΑΚΑ σε τελικό Πρωταθλήματος, επικρατώντας με 69-76 του Παναθηναϊκού, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και πλέον βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για μία ακόμα φορά περισσότερες λύσεις και, ακόμα κι όταν φορτώθηκαν με φάουλ έβρισκαν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, που τα περίμενε όλα από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που έπαιζε και για τον απόντα για μία φορά Εστεμπάν Μπατίστα.

Το τέχνασμα του Γιάννη Σφαιρόπουλο να αφήσει τον σέντερ του «τριφυλλιού» να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και να κλείσει όλους τους διαδρόμους στους υπόλοιπους κόντεψε να του κοστίσει, αφού ο διεθνής παίκτης κατάφερε να φθείρει όλη τη γραμμή των ψηλών του, ωστόσο, ελλείψει άλλων λύσεων, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ισοφαρίσει τη σειρά.

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου έχοντας μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει στο απόλυτο τον τίτλο του φαβορί που του έχει αποδοθεί από το ξεκίνημα της σειράς.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην σκληρή και πιεστική άμυνα που φαινόταν ότι και σε αυτό το ντέρμπι θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός θέλησε στο ξεκίνημα να περάσει τη μπάλα μέσα στο καλάθι και να χτυπήσει εκεί όπου είχε εμφανές πλεονέκτημα, με τους Πρίντεζη και Χάντερ να παίρνουν τις πρώτες εύστοχες προσπάθειες, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε το ίδιο τέχνασμα όπως και στο ΣΕΦ, με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι το 9’ (14-14), όμως, ο Ολυμπιακός με ένα σερί 0-7 πήρε προβάδισμα 7 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (14-21).

Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό πολλαπλασιάστηκαν με το τρίτο φάουλ του Γιάνκοβιτς στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως, αυτό δεν πτόησε τους «πράσινους» και με δικό τους σερί όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά πέρασαν για πρώτη φορά με 26-24 στο 15’

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αντέδρασε και πάλι, πήρε ξανά το προβάδισμα και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 33-38.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (33-41) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, διατηρώντας το προβάδισμα, όμως, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε ό,τι ήθελε την άμυνά του, φορτώνοντας διαρκώς τους ψηλούς του με φάουλ. Αργά, αλλά σταθερά, ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά στον πόντο (46-47) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό πάντα μπροστά με 50-54.

Όλα κρέμονταν από μια κλωστή και τα πάντα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο. Με τον χρόνο σύμμαχό του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο +9 για πρώτη φορά με τρίποντο του Σπανούλη για το 56-65, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι τα αποθέματα να μειώσει τη διαφορά, χτυπώντας πάντα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Με το σκορ στο 65-69 και με 1.54’ να απομένουν, ο Ντάνστον έκανε το πέμπτο του φάουλ στον Διαμαντίδη και έστειλε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στις βολές. Ο Διαμαντίδης έκανε 1/2 βολές μειώνοντας σε 66-69 και στη συνέχεια ο Σλούκας με λέι απ θα κάνει το 66-71.

Με νέες 1/2 από τον Διαμαντίδη από το πέμπτο φάουλ και του Σπανούλη  ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 67-71, ο Χάντερ τον μιμήθηκε στο 1.03’ για το 67-72 και το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό.

Ο Μαυροκεφαλίδης στην αρχή και ο Σλότερ στη συνέχεια αστόχησαν για τον Παναθηναϊκό και, στη συνέχεια έκαναν φάουλ στον Σλούκα για να σταματήσουν το χρόνο. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε 1/2 στα 39.12’’ για το 67-73, ο Σλότερ μείωσε σε 69-73 και ο Σλούκας έκανε ξανά 1/2 βολές για το 69-74.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, ωστόσο, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με λέι απ έγραψε το τελικό 69-76 που χάρισε στους «ερυθρόλευκους» την δεύτερη νίκη στους τελικούς και τους έφερε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη μεγάλη νίκη, ενώ ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έκανε ο Τρεμέλ Ντάρντεν με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ. Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε 11 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε 7 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε το παιχνίδι της ζωής του σημειώνοντας 28 πόντους με 6 ριμπάουντ, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, αφού από τους συμπαίκτες του ελάχιστοι κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αναμέτρησης.

Ο Έι Τζέι Σλότερ με 11 πόντους είχε μερικές εκλάμψεις, ενώ ο Αντώνης Φώτσης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 6 πόντους και 8 ριμπάουντ και 4 πόντους και 7 ασίστ, έπαιζαν για την ιστορία τους, αφού φάνηκε ότι δυσκολεύονταν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πλέον μία νίκη στο κατάμεστο, όπως αναμένεται ΣΕΦ για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να καταφέρει να πανηγυρίσει και αυτόν τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-74

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6, Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3, Παπαγιάννης, Κούπερ, Μόργκαν 1

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11, Ντάρντεν 14, Σλούκας 9, Λαφαγέτ, Λοτζέσκι 5, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3, Καββαδάς 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.