Ο Σεϊμπούτις «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό

Written by  Οκτ 17, 2013

Με ήττα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη νέα Ευρωλίγκα, καθώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στη Λιθουανία από την Λιέτουβος Ρίτας με 84-83 στην παράταση (κ.α. 74-74) με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ρενάλντας Σεϊμπούτις να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι.

 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά το παιχνίδι, με τον Κουκ από τους γηπεδούχους και τον Γκιστ για τους «πράσινους» να παίρνουν τις πρώτες επιθέσεις. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, ωστόσο, ήταν πιο νευρικοί και υπέπιπταν εύκολα σε λάθη, γεγονός που επέτρεψε στη Λιέτουβος να πάρει μια μικρή διαφορά (13-7). Με τον Ούκιτς να παίρνει πρωτοβουλίες και να μοιράζει σωστά το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 8-0 και κατάφερε να περάσει μπροστά, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 25-25.

Ο Μάικ Μπατίστ είχε αναλάβει τα ηνία στο σκοράρισμα από το τέλος της πρώτης περιόδου, κάτι που συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης, ο Διαμαντίδης πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 13’, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι νευρικός και να κάνει λάθη και οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Μπατίστ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (36-42), όμως δύο κολλητά τρίποντα από τον Σεϊμπούτις, έφεραν τις δύο ομάδες και πάλι ισόπαλες στη λήξη του ημιχρόνου με 42-42.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο συγκεντρωμένος και με συνεχόμενους πόντους του Ματσιούλις να παίρνει προβάδισμα με 46-49. Ένα κενό στην αυτοσυγκέντρωσή του έφερε σερί 7-0 και προβάδισμα για την Λιέτουβος με 53-49, όμως, η απάντηση ήρθε γρήγορα, με τον Παναθηναϊκό αρχικά να ισοφαρίζει (55-55) και να κλείνει την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 59-60.

Το παιχνίδι φαινόταν ότι θα είχε δραματικό φινάλε και έτσι και έγινε. Οι «πράσινοι» διατήρησαν μια μικρή διαφορά μέχρι τα μισά περίπου της τέταρτης περιόδου, όμως, ο Παλάσιος με συνεχόμενους πόντους έφερνε οριακά την Λιέτουβος μπροστά. Ένα δίλεπτο αφλογιστίας, που συνοδεύτηκε και από 0/2 βολές του Διαμαντίδη, έφερε την Λιέτουβος να προηγείται με 74-70, στο 1,01’’ πριν το τέλος.

Κι εκεί που όλα φαίνονταν ότι είχαν κριθεί, ο Διαμαντίδης με ½ βολές αρχικά και με τρίποντο στη συνέχεια, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Κουκ και Σονγκάιλα αστόχησαν στο σουτ της νίκης κι έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Τελικό σκορ κανονικής περιόδου 74-74.

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 74-78, όμως, με γρήγορους πόντους η Λιέτουβος πέρασε και πάλι μπροστά με 80-78. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Γκιστ προηγήθηκε 82-83 22’’ πριν το τέλος. Ο Σεϊμπούτις, που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα 5,5’’. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση. Ο Ούκιτς, όμως, αστόχησε σε τρίποντο, ο Φώτσης στην τελευταία επαφή με την μπάλα βρήκε σίδερο και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 84-83.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχασαν ένα σημαντικό αγώνα στο ξεκίνημα της χρονιάς και έμειναν από νωρίς πίσω στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει και καταστροφή, καθώς η διοργάνωση μόλις ξεκίνησε και θα έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους να διορθώσουν τα λάθη, να βελτιωθούν και να παρουσιαστούν δυνατότεροι στη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 42-42. 59-60, 74-74, παρ. 84-83.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.