Το πάλεψε ο Άρης

Written by  Σεπ 27, 2015

Μετά από ένα ωραίο και συναρπαστικό παιχνίδι ο Άρης δεν τα κατάφερε στο τελικό του 2ου Nick Galis Cup και ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα με 74-84 και δεν μπόρεσε να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία.

 

Ο Άρης έβγαλε στο παρκέ όλα τα στοιχεία που θέλει να δει ο Δημήτρης Πρίφτης δηλαδή ενέργεια , παθός και συνεχή πίεση ακόμα και όταν η αναμέτρηση δείχνει χαμένη. Ο κόσμος ήταν και πάλι δίπλα στην ομάδα δείχνοντας από την αρχή ότι θα ενισχύσει την νέα προσπάθεια του συλλόγου για διάκριση στο φετινό μαραθώνιο της Α1.

Ο Αρης βέβαια παρουσίασε και κάποια κενά στην απόδοση του κάτι που όμως είναι απολύτως φυσιολογικό αν κρίνουμε τόσο την εποχή που διεξήχθη η αναμέτρηση όσο και από το γεγονός ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα με πολλά καινούργια πρόσωπα.

Η Καρσίγιακα ήταν αυτή που μπήκε καλυτέρα στην αναμέτρηση και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη και τις αδυναμίες στην άμυνα του Άρη. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας πίεσε και προηγήθηκε με +10(7-17) στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στους 5 πόντους(15-20) πριν το τελικό 15-23 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου με την Καρσίγιακα να διατηρεί το προβάδισμα και μάλιστα να φτάνει στο +10(17-27 στο 12΄). Τη διαφορά τη διατήρησε εύκολα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου πάρα την προσπάθεια των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά στην αναμέτρηση. Τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με την Καρσίγιακα να προηγείται με 31-41 έχοντας βάλει και τις βάσεις για την νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Άρη να κάνει την αντεπίθεση του και βγάζοντας πολύ ενέργεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση άρχιζε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά ενώ παράλληλα έβρισκε λύσεις από την περιφέρεια. Η Καρσίγιακα αντέδρασε και προηγήθηκε με +6(51-57) ένα λεπτό πριν από το τέλος. Ο Αρης όμως και πάλι ήταν εκεί και με ένα σερί έκλεισε την περίοδο πίσω μόλις με ένα πόντο(57-58)

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη καθώς κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με 59-58 και μέχρι και τα μισά της περιόδου η αναμέτρηση ήταν ντέρμπυ. Από το 35 όμως και μετά η Καρσίγιακα πήρε πάλι μια διαφορά 10 πόντων την οποία τη διατήρησε μέχρι και το τελικό 74-84 που της έδωσε και την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.