Κάθε μέρα και πιο έτοιμος

Written by  Οκτ 05, 2015

Πανέτοιμος για το ξεκίνημα της χρονιάς παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στον τελικό του «Gomelsky Cup», όπου μπορεί μεν να ηττήθηκε με 81-80 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο, φώναξε και πάλι «παρών» και έτοιμος να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο έπειτα από ηχηρή απουσία ετών.

 

Οι «πράσινοι» έδειξαν και στο τελευταίο τους φιλικό πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν που τους βρίσκει αντιμέτωπους με τον Ολυμπιακό για τον προημιτελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη Πέμπτη πως έχουν ανέβει και πάλι επίπεδο και πως μπορούν να επανέλθουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αυτό πιστοποιούν και οι εμφανίσεις τους στα φιλικά τους όπου απέναντι σε μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αποτελεί πάντα έναν από τους διεκδικητές της Ευρωλίγκας έδειξαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους και, παρόλο που ηττήθηκαν στη λεπτομέρεια, μόνο ικανοποίηση μπορούν να αφήσουν με την παρουσία τους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των ριμπάουντ (25-41), έπαιξε πιεστική άμυνα και προσπάθησε να διατηρήσει το ρυθμό σε πολλά σημεία του αγώνα, ενώ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι περιορίζοντας σημαντικά τα λάθη του.

Ο Νικ Καλάθης είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας κουβαλώντας τις απαιτήσεις των φιλάθλων να την ανεβάσει επίπεδο, με τον ελληνοαμερικανό γκαρντ να δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Καλάθης είχε 14 πόντους με 4 ασίστ και ήταν εκεινος ο οποίος ανέλαβε με επιτυχία την οργάνωση του παιχνιδιού. Μαζί του, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο, εξελισσόμενος σε έναν play maker ρακέτας, ενώ ο Τζέημς Φέλντεϊν παρ’ όλο που και πάλι ήταν αρκετά άστοχος αρχίζει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα πετυχαίνοντας 17 πόντους με 5 ριμπάουντ. Σταθερά καλός ο Σάσα Πάβλοβιτς με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που πήρε τη νικη με δύο βολές στο τέλος του Μίλος Τεόντοσιτς, ο Σέρβος γκαρντ έκανε doudle-double με 19 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ο Νάντο ντε Κολό είναι 14 πόντους, όσους και ο Κάιλ Χάινς που πρόσθεσε και 2 κοψίματα στη στατιστική του.

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται πλέον στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό εκεί όπου θα έχει στη σύνθεσή του και τον Τζέημς Γκιστ που πλέον ολοκλήρωσε την τιμωρία του και είναι στη διάθεση του προπονητή του. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.