Με φόρα από το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός «άλωσε» και το «Αλεξάνδρειο»

Written by  Οκτ 11, 2015

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη του στο ΣΕΦ και με τον Τζέημς Γκιστ να αναλαμβάνει «δράση» στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, δείχνοντας ότι επέστρεψε για τα καλά, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» με 70-76 και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή του Πρωταθλήματος.



Παρόντος του Νίκου Γκάλη που έκανε και το τζάμπολ της αναμέτρησης, ο κόσμος του Άρη γέμισε το γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα του που ξεκινά μια χρονιά με πολλά όνειρα και ελπίδες, περνώντας αρχικά στον ημιτελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας την ΑΕΚ και οι παίκτες της ομάδας προσπάθησαν να το ανταποδώσουν με μια ακόμα σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο μέρος και μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι και πήραν διαφορά που έφτασε και τους 9 πόντους (29-20) κοιτώντας στα μάτια τον αντίπαλό τους.

Η εμπειρία του Παναθηναϊκού και η απουσία του κορυφαίου στην αναμέτρηση με την «Ένωση» Τζαμέλ Χάγκινς που δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αντέξουν μέχρι το τέλος και τα σημάδια της διαφοράς δυναμικότητας άρχισαν να φαίνονται στην τελευταία περίοδο.

Εκεί, ο Τζέημς Γκιστ πήρα τα ηνία της αναμέτρησης και με συνεχόμενους πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια διαφορά 10 πόντων (66-76) και εν τέλει στη νίκη με 70-76.

Ο Αμερικανός σέντερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ και έδειξε ότι μετά την λήξη της τιμωρίας του μπορεί να αποτελέσει μία… εσωτερική μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλός ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 12 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 14 πόντους και ο Νικ Καλάθης 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Άρη, πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Γουότερς να έχει 14 με 4 ασίστ, τον Γουάιτ 13 με 5 ριμπάουντ, τους ΜακΝήλ και Πελεκάνο από 11 και 5 ριμπάουντ ο καθένας και τον Κοέν να συμπληρώνει άλλους 10, χωρίς, ωστόσο, να είναι αρκετό για να πάρουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76


Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Αρκαδικός πάλεψε να πετύχει την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στην πρεμιέρα του στη μεγάλη κατηγορία, όμως, η Κηφισιά ήταν εκείνη που πανηγύρισε στο τέλος της αναμέτρησης που διεξήχθη στο «Ζηρίνειο».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν την ευκαιρία τους να πάρουν τη νίκη στην πρώτη τους παρουσία στην Basket League, όμως, στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν είχαν το καθαρό μυαλό, ώστε να ολοκληρώσουν τη θετική τους παρουσία.

Από την άλλη, η ομάδα της Κηφισιάς έδειξε να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο από τον Φάρο Κερατσινίου, κάτι που αποτυπώθηκε και στο παρκέ, ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν εκείνη η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος του παιχνιδιού.

Ο Νίκος Γκίκας με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ μαζί με τον Δημήτρη Μαυροειδή με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Ντάστιν Χογκ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν οι καλύτεροι των νικητών, ενώ για τους νεοφώτιστους ο Μάτι Νούουτεν με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Φώτης Λαμπρόπουλος με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να φέρουν την πρώτη νίκη για τους «Αρκάδες».

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-39, 57-52, 68-66

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.