Τύχη και ολίγον από… Χάκετ γλίτωσαν τον Ολυμπιακό

Written by  Νοε 02, 2015

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός χάρισαν μια εξαιρετική μπασκετική παράσταση στο σχεδόν άδειο «Paok Sports Arena» με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν με τον Χάκετ σε νεκρό χρόνο και στο τέλος να καταφέρουν να... δραπετεύσουν στην παράταση με 99-104, αφήνοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» μόνο στον πάτο της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος.

 

Οι δύο ομάδες άφησαν τις άμυνες… κατά μέρος και επιδόθηκαν σε μια επιθετική παράσταση που ευχαρίστησε τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες, αλλά και όσους το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου που παρέμεινε η μόνη στη φετινή Basket League που μετά από τέσσερις αγωνιστικές παραμένει χωρίς νίκη, έπαιξαν με πολύ πάθος αποφασισμένοι να κοντράρουν στα ίσια μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και το κατάφεραν τουλάχιστον μέχρι και τα μισά της παράτασης.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλά ποσοστά από την περιφέρεια, έπαιξαν μυαλωμένα και με πάθος και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε, μάλιστα, σημαντικές διαφορές, ενώ έφτασε 4’ πριν το τέλος να προηγείται με 9 πόντους και να έχει αγκαλιάσει τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, παρ’ όλο που κυριάρχησε στα ριμπάουντ (32-44) έπαιξε και πάλι με τη «φωτιά» και χρειάστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι να βγουν οι μεγάλες προσωπικότητές του για να πάρουν μια νίκη που τους διατηρεί ακόμα σε «τροχιά» πλεονεκτήματος έδρας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να παίζουν άμυνα με τα… μάτια και πρέπει να βελτιώσει πολλά σε αυτό το κομμάτι, αλλά και στον τομέα των βολών όπου και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τραγικοί (21/32).

Στα θετικά, η «εκκίνηση» του Στρόμπερι και η σταθερά ανοδική πορεία των Χάκετ και Γιανγκ που ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης, ενώ προβληματισμό προκάλεσε ο τραυματισμός του Χάντερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Αμερικανό σέντερ να αποχωρεί υποβασταζόμενος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ορεξάτος και με τρίποντα του Χάτσερ κατάφερε να προηγηθεί με 8-2 μόλις στο 3’, όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και με τους Γιανγκ και Στρόμπερι να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους, έκανε ένα σερί 1-14 και πήρε το προβάδισμα με 9-16.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 15-22 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, εκείνο που τους προβλημάτιζε ήταν ο τραυματισμός του Οθέλο Χάντερ, ο οποίος γύρισε το πόδι του και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιζε αντίπαλος με τον… Κακαρούδη, αφού ο φόργουορντ του «Δικεφάλου του Βορρά» πέτυχε 11 συνεχόμενους πόντους, μετατρέποντας το 26-34 του 15’ σε 35-35 στο 18’, ξαναρχίζοντας την αναμέτρηση από την αρχή.

Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, πέρασε ξανά μπροστά με 38-37 στο 20’, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 43-42 και να έχουν δώσει ρεσιτάλ από τα 6,75 μ. έχοντας συνολικά 8/15 ήδη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Με φόρα από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ με τους Μάρκοβιτς και Χάτσερ να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια έκανε ένα σερί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και προηγήθηκε με 49-42, όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τον Χάκετ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, ισοφάρισε ξανά σε 56-56 στο 28’.

Με τις δύο άμυνες να έχουν πάει… περίπατο, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 67-67, ενώ με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό χωρίς πόντο για τρία λεπτά, ενώ με τον Κώστα Βασιλειάδη να παίρνει μπροστά, έκανε ένα σερί 11-2 και προηγήθηκε με 78-69, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του, βρήκε λύσεις στην επίθεση και με τους Χάκετ και Πρίντεζη να τον οδηγούν στο σκοράρισμα έκανε ένα σερί 0-10 και πέρασε μπροστά με 78-79 στο 1.57’’. Ο Κακαρούδης με καλάθι και φάουλ στα 1.41’’ έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 81-79, όμως, ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο στα 1.21’’ έφερε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά με 81-82.

Ο Μαργαρίτης με 1/2 βολές στα 1.12’ ισοφάρισε ξανά, ο Παπαπέτρου αστόχησε σε τρίποντο και ο Μαργαρίτης με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 84-82 στα 47’’. Ο Ματ Λοτζέσκι είχε 1/2 βολές για το 84-83 στα    και ο   Χάτσερ στα `5’’ έκανε και πάλι με βολές το 86-83.

Ο Σπανούλης με 2/2 έκανε το 86-85 στα 8’’, ο Ολυμπιακός έκανε αμέσως φάουλ, ο Βασιλειάδης έκανε το 87-85 και ο Χάκετ στη λήξη του χρόνου ισοφάρισε σε 87-87 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος στο επιπλέον πεντάλεπτο και με την τριάδα των Χάκετ, Σπανούλη και Παπαπέτρου να αναλαμβάνουν τα ηνία, πήρε τη διαφορά και έφτασε στην πολύ μεγάλη, όπως αποδείχθηκε, νίκη με 99-104.

Πολυτιμότερος παίκτης για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα», πετυχαίνοντας 19 πόντους με 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ και έδειξε ότι σταδιακά αρχίζει να αφομοιώνεται με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά πήρε ξανά το «όπλο» του και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη.

Μεγάλη εμφάνιση και από τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Πάτρικ Γιανγκ, που έπαιξε και για τον Οθέλο Χάντερ, έκανε επίσης double-double με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 κοψίματα. Καλή εμφάνιση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και από τον Ντι Τζέι Στρόμπερι με 12 πόντους, όσους είχε και ο Ματ Λοτζέσκι.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Κώστα Κακαρούδη να ξεχωρίζει με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μάρκοβιτς είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από 15 πόντους σημείωσαν ο Απόλλων Τσόχλας και ο Γουίλιαμ Χάτσερ, ενώ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Βασιλειάδης είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ, αλλά έχασε τη βολή στο τέλος της κανονικής διάρκειας και έδωσε την ευκαιρία στον Χάκετ να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.  

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 43-42, 67-67, 87-87, 99-104 (παρ.)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.