Επιτέλους, νίκη για τον ΠΑΟΚ, αήττητη συνεχίζει η ΑΕΚ

Written by  Νοε 07, 2015

Αήττητη συνεχίζει η ΑΕΚ μετά και την πέμπτη αγωνιστική, πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, μεγάλο «διπλό» του Κόροιβου στην Κηφισιά, δύσκολα ο Άρης, εύκολο απόγευμα για Κολοσσό.

 

Η ΑΕΚ συνέχισε την ανοδική της πορεία επικρατώντας της μαχητικής Καβάλας με 80-72 στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει αήττητη μετά και την πέμπτη αγωνιστική της BasketLeagueΣΚΡΑΤΣ.

Η «Ένωση» δείχνει να βρίσκει το δρόμο της και μετά την ευρωπαϊκή νίκη επί της Χαποέλ Ιερουσαλήμ επικράτησε και της Καβάλας, παραμένοντας πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά από πέντε αγωνιστικές.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πήρε μια διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησε ως το τέλος, έχοντας ως κορυφαίο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που, παρά το γεγονός ότι έπαιξε τραυματίας, λόγω του χτυπήματος στο δάχτυλο στην τελευταία προπόνηση, έκανε για ένα ακόμα παιχνίδι double-doubleμε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και πάλι ο πολύτιμος Μαλίκ Χαίρστον με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ, αλλά και οι Μίλαν Μιλόσεβιτς και Ντούσαν Σάκοτα με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Από την Καβάλα που αγνοεί την χαρά της νίκης από την πρώτη αγωνιστική, ενώ αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Χρήστο Ταπούτο, ο  Ρομπ Τζόουντ είχε 22 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τσάβνταρ Κοστόφ 16.

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 45-42, 64-56, 80-72

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να περιμένει πέντε αγωνιστικές για να γευτεί τη χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα και το κατάφερε μέσα στην έδρα του Ρεθύμνου CretanKings ατενίζοντας πλέον το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβαλε τέλος σε μια σειρά από άσχημα αποτελέσματα και απογοητευτικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και, ταυτόχρονα, πήρε μια βαθιά βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική «ανάσα».

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να μην μείνουν άλλο στον πάτο της βαθμολογίας, πήραν από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι τοτέλος της αναμέτρησης συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο διεθνής σέντερ στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα ήταν θετικός σημειώνοντας 12 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Γουίλιαμ Χάτσερ με 21 πόντους, ενώ ο Ούρος Ντούβνιακ είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους, που έμειναν επίσης στο 1-4, ο Ρόλαντ Σάφτενααρ «άγγιξε» το double-doubleμε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-46, 49-60, 63-74

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς με 60-61 και πήρε την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο με τις δύο άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και τους δυο αντιπάλους να είναι εξαιρετικά άστοχοι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μάχη των ριμπάουντ (26 έναντι 36) ενώ ευνοήθηκαν και από το μπλέξιμο που επικράτησε στο τέλος, όταν ο Νίκος Γκίκας μείωσε σε 60-61 με σουτ 13’’ πριν τη λήξη κι ενώ αρχικά άπαντες στην ομάδα του πίστεψαν ότι η προσπάθεια ήταν για τρεις και έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ντάρελ Χάρις είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Όμπι Τρότερ 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ντουέιν Ντέιβις 10 πόντους και 7 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ για τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως «έφυγε» αυτή η αναμέτρηση από τα χέρια τους, ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε και πάλι double-doubleμε 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 24-26, 42-47, 60-61

Ο Άρης δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των μαχητικών Τρικάλων, όμως, στο τέλος ήταν εκείνος που χαμογέλασε, παίρνοντας τη νίκη με 84-79, η οποία τον διατηρεί σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή με ρεκόρ 4-1.

Οι γηπεδούχοι έχουν συσσωρευμένη κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι προκειμένου να διεκδικήσουν ως το τέλος τη νίκη. Παρά τις καλές εντυπώσεις που άφησαν τα Τρίκαλα, ο Άρης ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη και συνεχίζει την πολύ καλή παρουσία του μέχρι σήμερα στη σεζόν.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε για μια ακόμα φορά ο Ντομινίκ Γουότερς με 20 πόντους και 4 ασίστ, αλλά και ο Τζαμέλ Χάγκινς με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα. Από τα Τρίκαλα που έμειναν με ρεκόρ 2-3, ο Οβιέ Σοκό είχε 20 πόντους, ενώ 15 πόντους σημείωσε ο Ντιμίτριους Κόντζερ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-41, 60-56, 84-79

Εύκολο απόγευμα απέναντι στον Αρκαδικό πέρασε ο Κολοσσός Ρόδου, που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των «νεοφώτιστων» με 83-70 και να σημειώσει την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι Ροδίτες έκαναν ένα εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο όπου προηγήθηκαν με 23-7 και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για μια εύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας 14 πόντους, με 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 11 κλέψιμο.

Από τους φιλοξενούμενους, 15 πόντους σημείωσε ο Φώτης Λαμπρόπουλος, ενώ ο Βασίλης Καββαδάς είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-7, 44-27, 67-47, 83-70

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.