Όπου εκτός έδρας και πρόβλημα…

Written by  Νοε 09, 2015

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη «φωτιά» στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα που λειτούργησε ως… «πολυβολείο» και χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο για να φύγει με τη νίκη με 80-90 προβληματίζοντας, ωστόσο, με την απόδοσή του σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι.

 

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έδειξαν χαλαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να το πληρώσουν από τον μαχητικό Απόλλωνα, ενώ η αμυντική τους λειτουργία και ειδικότερα στην περιφέρεια δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, κάτι που αποδεικνύει και το… τρομακτικό 15/28 τρίποντα που έδειξαν οι «Αχαιοί». Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς πήραν σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ (18 έναντι 35), ενώ σούταραν με το απίστευτο 86% στα δίποντα (24/28).

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν ακόμα και στο +16 στα μισά της δεύτερης περιόδου (23-39), όμως, οι γηπεδούχοι που έδειξαν αποφασιστικότητα και μαχητικότητα βρήκαν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων όχι μόνο να μειώσουν τη διαφορά, αλλά και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο.

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά το 6-4 του 2’ με 62-61 στο 27’ ξαναρχίζοντας την αναμέτρηση από την αρχή. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα μέχρι και το 36’ όταν ο Απόλλωνας προηγήθηκε για τελευταία φορά με καλάθι του Βεργίνη για το 78-77.

Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 0-13 μέχρι το τέλος για να πάρει τη νίκη με 80-90, που τον διατηρεί πρώτο και αήττητο μαζί με την ΑΕΚ, ωστόσο, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει σίγουρα πολλούς λόγους να προβληματίζεται, αφού για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, η ομάδα του προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή της.

Επόμενος στόχος πλέον η πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της Παρασκευής με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, η οποί, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μέχρι σήμερα, είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία των «πρασίνων» στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 45-49, 67-70, 80-90

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.