Το σερί της ΑΕΚ, «ξυπνάει» ο ΠΑΟΚ, «δώρο» του Άρη στον Κόροιβο

Written by  Νοε 15, 2015

Ανίκητη συνεχίζει η ΑΕΚ, δεύτερη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ, μεγάλη νίκη επί του… άμυαλου Άρη για τον Κόροιβο Αμαλιάδας, δεύτερη νίκη και για το Λαύριο και μεγάλο «διπλό» της Κηφισιάς στην «πρώτη» του Γλυνιαδάκη είναι μερικές από τις στιγμές που επεφύλασσε η πρώτη μέρα της έκτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 

Έχει πάψει πλέον να αποτελεί είδηση ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ σε κάποιο από τα παιχνίδια της. Ο διεθνής σέντερ προσέθεσε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του και οδήγησε την «Ένωση» που συνεχίζει αήττητη μετά από έξι αγωνιστικές στην δύσκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας με 84-78.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης έπειτα από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Απόλλωνας για να είναι κοντά στη διεκδίκηση της νίκης σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κορυφαίος του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, όμως, έκανε και πάλι ένα μεγάλο παιχνίδι, διατηρώντας την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο διεθνής σέντερ είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο, ενώ καλό παιχνίδι έκαναν ο Μαλίκ Χαίρστον με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ, αλλά και οι Γιάννης Καλαμπόκης και Μαρκ Κάρτερ που σημείωσαν από 11 πόντους.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει την έκπληξη, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και τον πάτο της βαθμολογίας με 1-5, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τόνι Μέιερ που σημείωσε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και τον Τόνι Γουντς που έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 45-43, 65-59, 84-78

Ο Άρης «αυτοκτόνησε» στην Αμαλιάδα και ο Κόροιβος που έδειξε ότι κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει πριν ακουστεί η τελευταία κόρνα της γραμματείας, πήρε μια μεγάλη νίκη που τον βάζει δυναμικά στη μάχη της τετράδας, μετά το πολύ καλό του ξεκίνημα στη σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 51-63 στο 36’ και εκεί πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου, όμως, όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά έφτασαν και σε μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει μαζί με τον Άρη στο 4-2 μετά από έξι αγωνιστικές.

Ο Ντουέιν Ντέιβις με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Όμπι Τρότερ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για τον Άρη που έπαθε μπλακ άουτ και στο τέλος το πλήρωσε, ο Τζερέλ ΜακΝηλ με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος, αλλά και ο… μοιραίος, αφού δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ του αγώνα με το 67-65 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 38-39, 44-56, 67-65

Με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να γεμίζει ποιότητα την ρακέτα του, ο ΠΑΟΚ που ακόμα ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά επί του Κολοσσού Ρόδου και μαζί κέρδισε επιπλέον χρόνο για να συνεχίσει την βελτίωσή του μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημά του στη χρονιά. Ο διεθνής σέντερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια και βοήθησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πάρει μια δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που επίσης δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Ο Κολοσσός είχε την ευκαιρία, παρ’ όλα αυτά, να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, κάτι που δε συνέβη και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-4, με την ομάδα της Ρόδου να μένει στο 3-3.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους με 4 ριμπάουντ είχε ο Μιλένκο Τέπιτς για τον ΠΑΟΚ, ενώ από τον Κολοσσό 16 πόντους είχε ο Τρέβορ Ρέλεφορντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 55-55, 64-59

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ήρθε και αμέσως «κούμπωσε» στο ρόστερ της Κηφισιάς, κάτι που φάνηκε από την πολύ μεγάλη συμβολή του στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου επί της Καβάλας με 72-77, σε ένα κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στο επιπλέον πεντάλεπτο και έφτασαν στη νίκη, με τον διεθνή σέντερ στην πρώτη του εμφάνιση να δείχνει ότι το κενό που άφησε η μετακίνηση του Δημήτρη Μαυροειδή στην ΑΕΚ δεν θα μείνει δυσαναπλήρωτο. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 κοψίματα και διατήρησε το υψηλό επίπεδο μέσα στη ρακέτα της Κηφισιάς. Κομβικός, ωστόσο, ήταν και ο  Λεωνίδας Κασελάκης με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την γηπεδούχο Καβάλα, ο Ράσελ Ρομπινσον είχε 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 27-29, 46-49, 63-63, 72-77

Σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τα τελευταία δευτερόλεπτα, το Λαύριο πήρε την δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα με 69-67 στο Ρέθυμνο που συνεχίζει να απογοητεύει και έδωσε νέο «χρώμα» στη βαθμολογία. Οι «νεοφώτιστοι» που την περασμένη εβδομάδα μετατράπηκαν σε «σάκο του μποξ» από τον Ολυμπιακό, βρήκαν τις δυνάμεις να ανακάμψουν, κοίταξαν στα μάτια μια ποιοτική και έμπειρη ομάδα και τελικά έφτασαν σε μια νίκη που τους κάνει να αισιοδοξούν γα τον μέλλον τους στη φετινή παρθενική τους σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Μπράντον Γιανγκ με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Τζαμάλ Νίξον είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Ουσμάν Κρουμπαλί να προσθέτει 9 πόντους και 6 ριμπάουντ για το Λαύριο, ενώ από το Ρέθυμνο που έμεινε σεο 1-5 ο Τάιλερ Στόουν 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να προσθέτει 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 33-37, 43-49, 60-67

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.