Έχει βρει… κακό μπελά

Written by  Δεκ 21, 2015

Ο Ολυμπιακός είδε ξανά τον… Χάρο με τα μάτια του, καθώς ήταν πολύ κακός στην Κηφισιά και χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης για να πάρει την νίκη με 73-75, αφού το σουτ που έκανε ο Ρόμπερτ Λόουρι στην εκπνοή της αναμέτρησης ήταν άστοχο και δεν κατάφερε να χαρίσει στους γηπεδούχους την δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί των «ερυθρολεύκων».

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εξαιρετικά άστοχοι (3/21 τρίποντα, 18/27 βολές), επιπόλαιοι και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους στην τελευταία περίοδο, έκαναν ό, τι μπορούσαν για να «χαρίσουν» τη νίκη στην σκληροτράχηλη ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Στον αντίποδα, η Κηφισιά που επίσης ήταν άστοχη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε με 1/8 τρίποντα, όμως, στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε 3/3 συνεχόμενα και, αν ο Λόουρι ήταν λίγο πιο τυχερός στο τελευταίο σουτ, θα έπαιρναν μια μεγάλη νίκη και μάλιστα την δεύτερη συνεχόμενη επί του Ολυμπιακού, αφού και πέρσι είχαν επικρατήσει στην μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τους Ματ Λοτζέσκι, Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Αγραβάνη, η απουσία των οποίων φάνηκε και πάλι στην επιθετική λειτουργία των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και με την άμυνά της να έχει εγκλωβίσει τους φιλοξενούμενους έμενε μπροστά στο σκορ με μικρές διαφορές, με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9’ με 13-8 με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να μειώσουν στο τέλος του δεκαλέπτου σε 16-14.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στην δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και τον Ολυμπιακό που στο διάστημα αυτό είχε 1/12 τρίποντα, να περνά για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 20-22 στο 15’ με καλάθι του Στρόμπερι.

Οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να πιέζει ο ένας τον άλλον και έφτασαν στο τέλος του ημιχρόνου να είναι ισόπαλοι με 34-34.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μπροστά από τα μισά της τρίτης περιόδου, όταν και με συνεχόμενους πόντους από τον Γιώργο Πρίντεζη και με την άμυνά του να λειτουργεί καλύτερα πήρε μια μικρή διαφορά (47-53 στο 28’) και έδειχνε ικανός να διατηρήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στο τέλος της περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 50-56 και μπήκε στην τελευταία περίοδο από τη θέση του οδηγού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν για πρώτη φορά την διαφορά στο +12 (52-64 στο 34’) έχοντας σταθερά καλή αμυντική λειτουργία, με την Κηφισιά από την άλλη να «σπάει» κι εκείνη τα καλάθια με μόλις 1/7 σουτ έξω από τα 6,75 μ.

Κι ενώ όλα φαίνονταν ότι θα κυλήσουν ομαλά για τους φιλοξενούμενους, η Κηφισιά με συνεχόμενα τρίποντα όχι μόνο βελτίωσε τα ποσοστά της, αλλά έκανε ένα σερί 9-0 που την έφερε ξανά σε απόσταση «αναπνοής» (68-67 στο 38’), ενώ ισοφάρισε σε 69-69 με καλάθι του νεοφερμένου Ελ-Αμίν και το παιχνίδι πήρε «φωτιά».

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 69-72 στο 1.33’ με 1/2 βολές του Χάντερ, κλέψιμο του Αμερικανού και καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, η Κηφισιά μείωσε με Καλάθι του Λόουρι στα 1.17’’ και, στη συνέχεια, ο Νίκος Γκίκας έκλεψε την μπάλα από τον Γιώργο Πρίντεζη με τον Λόουρι να δίνει προβάδισμα στην Κηφισιά με 73-72 στα 41’’ πριν τη λήξη.

Με καλάθι του Χάκετ ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μπροστά με 73-74 στα 33’’, Ο Γλυνιαδάκης απέτυχε να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του και ο Ντάνιελ Χάκετ με 1/2 βολές στα 6’’ έκανε το 73-75.

Στο χρόνο που απέμεινε, ο Λόουρι επεχείρησε το τρίποντο για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως, το σουτ του δεν βρήκε στόχο κι έτσι ο Ολυμπιακός γλίτωσε από μία ήττα που θα τον έφερνε μακριά από τον στόχο της κατάληψης της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν ο κορυφαίος των Πρωταθλητών Ελλάδας με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ήταν και πάλι θετικός με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 8 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ είχε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 7 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σκόραρε μόλις 3 πόντους, αλλά μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ ο Σον Τζέημς πήρε 4:19 συμμετοχής σημειώνοντας 6 πόντους με 3 ριμπάουντ και έδειξε ότι θέλει ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Αντίθετα, ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν, στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Κηφισιάς έδειξε σαν να είναι μέλος της ομάδας για καιρό, σημειώνοντας 10 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, με 18 πόντους και από τον Ντάστιν Χογκ που έκανε double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Ρόμπερτ Λόουρι είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ και παραλίγο να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.