Με τη γνωστή «συνταγή» πέρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός

Written by  Ιαν 10, 2016

Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε μόνο στην Τρίτη περίοδο, αλλά δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίδραση από το Ρέθυμνο Cretan Kings και με τη νίκη του με 70-85 συνέχισε την σταθερά καλή του πορεία, κλείνοντας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με απολογισμό 12-1, αφήνοντας την κρητική ομάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, έχοντας πολύ καλή επιθετική συγκομιδή, παρ’ όλο που η αμυντική του λειτουργία ήταν σχετικά χαλαρή σε σχέση με ό,τι έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ και έφτασαν στο ημίχρονο να προηγούνται με μια καλή διαφορά που τους έδινε ασφάλεια για τη συνέχεια της αναμέτρησης (33-50).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο, εμφάνισαν σημάδια χαλάρωσης, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου το εκμεταλλεύτηκε, μείωσε σε 54-60 και ξανάκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Στο σημείο εκείνο έκανε την εμφάνισή της η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού που αντέδρασαν και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (54-66 στο 30’)

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησαν τη διαφορά ως το τέλος και έκλεισαν τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος με νίκη με 70-85 και παρέμειναν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού.

Πρώτος σκόρερ των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 12 πόντους, ο Ντάνιελ Χάκετ 11 πόντους, ενώ ο Οθέλο Χάντερ 10 πόντους με 7 ριμπάουντ. Σταθερά θετικός και ο Σον Τζέημς που δείχνει να προσαρμόζεται με 7 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ έκανε επίσης καλό παιχνίδι με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από το Ρέθυμνο, που αρχίζει να «φλερτάρει» επικίνδυνα με την επικίνδυνη ζώνη, ο Ράιαν Χάροου είχε 15 πόντους και 3 ασίστ, ο Ντάριους Κάρτερ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε 7 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 33-50, 54-66,

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.