Ο Άρης πήρε το επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Written by  Φεβ 01, 2016

Ο Άρης ήταν ο θριαμβευτής του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς σε έναν επεισοδιακό αγώνα που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 69-77 και έκανε παρέμεινε δυναμικά στο κυνήγι της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, όπου με επιμέρους σκορ 30-44 έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη τόσο βαθμολογική όσο και γοήτρου, δεδομένης της φόρτισης που φέρουν πάντα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να πετούν χαρτάκια πριν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι που έφερε την 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξή του μέχρι να καθαριστούν, ενώ 8.3’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ένα αντικείμενο χτύπησε τον κομισάριο του αγώνα, ο οποίος τραυματίστηκε και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες.

Οι διαιτητές απείλησαν να διακόψουν το ματς αν δεν εκκενωνόταν το γήπεδο, ωστόσο, σε συνεννόηση με την αστυνομία και σε συνδυασμό με τον χρόνο που απέμενε, αποφάσισαν να ολοκληρωθεί κανονικά η αναμέτρηση που βρήκε νικητή τον Άρη με 69-77 για δεύτερη φορά φέτος επί του ΠΑΟΚ και τους γηπεδούχους να απειλούνται με βαριά τιμωρία, καθώς όσα συνέβησαν γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτεηση και με τον κόσμο του να τον ωθεί, πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο, η διακοπή φαίνεται πως επηρέασε αρνητικά την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, που παρεουσιάστηκε αγνώριστη και χωρίς δυνάμεις στο δεύτερο μέρος.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έβγαλαν ενέργεια, πάθος και καλύτερες επιλογές, πήραν μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης με τους Τσούπκοβιτς και Γουάιτ και δικαιώθηκαν και τελικά έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Ο Τζερέλ ΜακΝηλ είχε 19 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντομινίκ Γουότερς ειχε 17 πόντους με 5 ασίστ και ο Οκάρο Γουάιτ είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ για τον Άρη, ενώ για τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Βασιλειάδης που αγωνίστηκε με ένεση λόγω προβλημάτων στο πέλμα, είχε 15 πόντους και ο Γουίλιαμ Χάτσερ είχε 16 πόντους με 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.