Και στο τέλος, αναλαμβάνει ο Σπανούλης…

Written by  Φεβ 08, 2016

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τη χειρότερη δυνατή άμυνα απέναντι σε έναν ελλιπή, αλλά ψυχωμένο ΠΑΟΚ που κοίταξε στα μάτια τους Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, στο τέλος λύγισε από τις απουσίες και την κλάση του Βασίλη Σπανούλη που με ξέσπασμά του στο τελευταίο λεπτό χάρισε την νίκη στους «ερυθρόλευκους» με 83-76.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Κώστα Βασιλειάδη και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους υπόλοιπους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να κάνουν κατάθεση ψυχής και με εκπληκτικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (ολοκλήρωσαν με 12/24 τρίποντα) έφτασαν να διεκδικούν στα ίσια τη νίκη μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας της ημέρας μνήμης για τα θύματα της Θύρας 7, για τα οποία οι παίκτες των δυο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια, ενώ ο Ολυμπιακός σε ένδειξη πένθους αγωνίστηκε με την μαύρη φανέλα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν και υπό την έντονη απειλή της ήττας που θα τάραζε ξανά τα νερά στον Πειραιά, ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να διατηρήσει την ηρεμία στην ομάδα του.

Με το σκορ στο εύθραυστο 75-74 μέχρι το 1.09’, την κατάσταση πήρε στα χέρια του  αρχηγός του Ολυμπιακού, που με τρίποντο αρχικά για το 78-74 και συνολικά οκτώ πόντους στα 70’’ που απέμεναν οδήγησε τους Πρωταθλητές Ελλάδας στη νίκη με 83-76 και την καρδιά των φίλων του, αλλά και του Γιάννης Σφαιρόπουλου στη θέση τους.  

Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους και 8 ασίστ και απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ο παίκτης για τα μεγάλα παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Οθέλο Χάντερ είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από τον ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ μεγάλη εμφάνιση, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να φτάσει ως το τέρμα, ο Ούρος Ντούβνιακ ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους και 4/4 τρίποντα, ο Γουίλ Χάτσερ είχε 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ εκπληκτικός με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο Νικολά Μάρκοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-41, 58-59, 83-76

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.