«Άγγιξε» την ανατροπή η Κηφισιά, κράτησε τη νίκη η ΑΕΚ

Written by  Φεβ 21, 2016

Η Κηφισιά «καρδιοχτύπησε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, η «Ένωση» χρειάστηκε ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο και αρκετή δόση τύχης για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της πολύ καλά στημένης ομάδας των Βορείων Προαστίων με 76-73 και να συνεχίσει στο κατόπι του Άρη για την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο, το πολύ κακό τους τρίτο δεκάλεπτο επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει διαφορά 17 πόντων και να πιστέψει πως έχει «καθαρίσει» τη νίκη. Με εκπληκτική αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, ωστόσο, κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς, όμως, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και έμειναν με τις θετικές εντυπώσεις που άφησαν.

Η Κηφισιά ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ΑΕΚ και προηγήθηκε ακόμα και με +11 (14-25 στο 12’) δείχνοντας πως η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα, όπου και βρίσκεται, μόνο τυχαία δεν είναι. Η «Ένωση» αντέδρασε, μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου και με μια εκπληκτική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο στην επιθετική της απόδοση και ένα επιμέρους σκορ 27-7, ανέβασε τη διαφορά στο +17 και φάνηκε πως είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, ωστόσο, δεν τα παράτησαν, βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους που οδήγησε σε εύκολα λάθη τους γηπεδούχους, έφτασαν κοντά στη διεκδίκηση της νίκης, μειώνοντας στο καλάθι στο τελευταίο λεπτό, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να κάνουν την απόλυτη ανατροπή.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, ο Μαλίκ Χαίρστον είχε 11 πόντους και ο Μαρκ Κάρτερ με τον Ντούσαν Σάκοτα είχαν από 10 πόντους, ενώ από την Κηφισιά, ο Ντάστιν Χογκ έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό double-doubleμε 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Πέταρ Πόποβιτς είχε 13 πόντους και ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 36-39, 63-46, 76-73

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.