Εύκολα και με ρεκόρ την Κηφισιά πριν τη Ρεάλ

Written by  Μαρ 22, 2016

Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεμπερδέψει νωρίς με την... υποχρέωση του Πρωταθλήματος προκειμένου να επικεντρωθεί στον πολύ κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με την Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό το κατάφερε εύκολα συντρίβοντας την Κηφισιά με 97-59 δημιουργώντας, μάλιστα, ένα αξεπέραστο ρεκόρ, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε έναν πόντο στην τρίτη περίοδο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αγωνίστηκαν χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πέλμα και κρίθηκε σκόπιμο να προστατευθεί, παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη και με την πολύ πιεστική τους άμυνα να φτάσουν και σε ένα σημαντικό ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας μέχρι το ημίχρονο και, στη συνέχεια, την εκτόξευσε όταν έκανε ένα ιστορικό 21-0 στο τρίτο δεκάλεπτο, αφήνοντας την Κηφισιά χωρίς πόντο και ουσιαστικά, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Το τελικό 97-59 αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά συναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων, αλλά και την θέληση των «ερυθρολεύκων» να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα την αναμέτρηση για να επικεντρωθούν στον αγώνα με την Ρεάλ για την Ευρωλίγκα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε σεκόρ καριέρας με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ αρκετοί άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ενέργεια και διάθεση, ξεχωρίζοντας με την απόδοσή τους. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 13 πόντους και 3 ασίστ, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα, ο Ντάνιελ Χάκετ είχε 12 πόντους, ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα και ο Χακίμ Γουόρικ είχε 6 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από την Κηφισιά που δεν θα θέλει να θυμάται τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η Ντάστιν Χογκ είχε 15 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Λεωνίδας Κασελάκης 9 πόντους με 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.