Με την «αύρα» της Ιστορίας της η ΑΕΚ, φοβερό «διπλό» παραμονής ο Αρκαδικός

Written by  Μαρ 26, 2016

Θεαματική επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση που ξύπνησε μνήμες του ένδοξου παρελθόντος της, μεγάλο «διπλό» παραμονής του Αρκαδικού στην Αμαλιάδα, νίκη που τον επαναφέρει στη διεκδίκηση της οκτάδας για τον ΠΑΟΚ, εξασφάλισε τα play off η Κηφισιά, ενώ ελπίδες οκτάδας απέκτησε το Λαύριο στο πρώτο «πιάτο» της 24ης αγωνιστικής.

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε η ΑΕΚ στις νίκες, αφού σε μια αναμέτρηση με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, επικράτησε εύκολα του Κολοσσού Ρόδου με 92-57 και ικανοποίησε τους φιλάθλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η ΑΕΚ βράβευσε την ομάδα της «Ένωσης» που το 1966 ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε Final Four Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η βράβευση έγινε με ένα όμορφο τελετουργικό, με την εφηβική ομάδα της ΑΕΚ να παραθέτει κάδρα με τις ιστορικές φανέλες στους παίκτες της ανδρικής ομάδας, οι οποίοι με τη σειρά τους βράβευσαν τη ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβντς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και με εκπληκτική εμφάνιση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φρόντισαν να πάρουν μια εύκολη νίκη, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική ημέρα και τερματίζοντας με θεαματικό τρόπο ένα αρνητικό σερί συνεχόμενων ηττών.

Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος είχε 17 πόντους, με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς να έχει 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Ντούσαν Σάκοτα να έχει 15 πόντους με 4 ριμπάουντ. Από τον Κολοσσό Ρόδου, ο Γουίλ Ντέιβις που αγωνίστηκε και στα 40’ είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Τρέβορ Ρέλεφορντ είχε 11 πόντους και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 45-28, 61-39, 92-57

Τις ελπίδες του για να πλασαριστεί στην οκτάδα αναπτέρωσε ο ΠΑΟΚ που έπαιξε καλό μπάσκετ στα Τρίκαλα και με «όπλο» το καλό περιφερειακό του σουτ επικράτησε της τοπικής ομάδας με 79-88. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, έφτασε ακόμα και στο +17 (41-58) και μέχρι το τέλος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν. Τα Τρίκαλα BC Aries μπαίνουν πλέον σε περιπέτειες, καθώς ισοβαθμούν με τον Κόροιβο και τον Αρκαδικό, αλλά προς το παρόν υπερτερούν στις ισοβαθμίες. Ο Γουίλιαμ Χάτσερ ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Νίκολα Μάρκοβιτς είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο νεοαποκτηθείς Κλάντον Σμιθ έκανε καλό ντεμπούτο με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, ο Τζάστιν Ρόμπινσον είχε 24 πόντους και ο Όβι Σοκό είχε 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 37-46, 57-64, 79-88

Με τον Βασίλη Καββαδά να ευστοχεί σε μια βολή στο τέλος, ο Αρκαδικός πήρε τεράστιο «διπλό» στην Αμαλιάδα όπου επικράτησε του Κόροιβου με 60-61 και πλέον υπερτερεί μαζί του στην ισοβαθμία για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να χάνει την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στα τελευταία δευτερόλεπτα και τον Βασίλη Καββαδά με επιθετικό ριμπάουντ και 1/2 βολές στα τελευταία 2’’ να χαρίζει την μεγάλη νίκη στους «Αρκάδες» που τους δίνει πλεονέκτημα για την παραμονή στην κατηγορία μόλις δυο στροφές πριν το τέλος. Ο «ήρωας» των φιλοξενούμενων εκτός από τη νικητήρια βολή έκανε double-double με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν Κάμερον Τζόουνς με 21 πόντους. Από τον Κόροιβο που πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του, πήγε χαμένη η εκπληκτική εμφάνιση του Ντουέιν Ντέιβις, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 36 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 31-30, 43-46, 60-61

Την παρουσία της στα playoffτου πρωταθλήματος εξασφάλισε η Κηφισιά με νίκη και πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στο Ρέθυμνο CretanKingsμε 100-88. Οι γηπεδούχοι έπιασαν πολύ υψηλή απόδοση με αποκορύφωμα την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου όπου με σερί 18-0 ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (54-32) και ουσιαστικά εξασφάλισαν την νίκη. Ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν με 25 πόντους ήταν το πρώτο-«βιολί» για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με τους Ντάστιν Χογκ και Ανδρέα Γλυνιαδάκη να προσθέτουν από ένα double-doubleμε 12 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ και 15 πόντους και 10 ριμπάουντ αντίστοιχα. Από την κρητική ομάδα, που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισε ο Ράιαν Χάροου με 16 πόντους και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-32, 71-58, 100-88

Μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στη φετινή του πρώτη παρουσία στην Basket League το Λαύριο που επικράτησε εύκολα με 80-64 του Απόλλωνα Πάτρας Carna και πλέον κέρδισε το δικαίωμα να ονειρεύεται για ακόμα ψηλότερα. Οι «νεοφώτιστοι» που είχαν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία μπορούν να ελπίζουν ακόμα και σε είσοδο στα play off, ωστόσο, αυτό που μετράει περισσότερο είναι ότι κέρδισαν επάξια το δικαίωμα να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας, μάλιστα, αποδώσει καλό θέαμα σε αρκετές από τις αναμετρήσεις τους. Ο Μπράντον Γιανγκ είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μάρκο Κέσελ 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ για τους νικητές, ενώ για τους «Αχαιούς», ο Κέβιν Ντίλαρντ είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Φώτης Λαμπρόπουλος έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 44-35, 64-49, 86-60 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.