Το κορμί στην Καβάλα, το μυαλό στην Τσεντεβίτα

Written by  Μαρ 27, 2016

Ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην αναμέτρηση με την Καβάλα, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 7 πόντους λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στο τέλος μέτρησε η εμπειρία και έφυγε με τη νίκη με 76-82.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης για την προσφορά του στο μπάσκετ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους και στη διάρκεια του παιχνιδιού, οι «πράσινοι» ασχολήθηκαν περισσότερο με το πώς θα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους για την προετοιμασία για την αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα για την 11η αγωνιστική του Top 16, παρά από το να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα.


Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου που δεν είχε τίποτα να χάσει, αφού πλέον έχει αποδεχθεί τη μοίρα της για τον υποβιβασμό στην Α2 και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και καλή άμυνα για περισσότερα από 25’ βρέθηκε μπροστά με 52-45 και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα για την μεγάλη έκπληξη.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, ωστόσο, δεν είχαν όρεξη για αστεία, έσφιξαν την άμυνά τους, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και τελικά έφτασαν στη νίκη με 76-82 που, όμως, αφήνει τις εντυπώσεις στην Καβάλα για την προσπάθεια να κοιτάξει στα μάτια μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Basket League ο Τζέημς Φελντείν ήταν «καυτός» σημειώνοντας 22 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Τζέημς Γκιστ είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε 14 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 4 πόντους με 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 6 λάθη.

Από την Καβάλα που σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοσή της, ο Τράβις ΜακΚί είχε 18 πόντους, με τον Τσάβνταρ Κοστόβ να ακολουθεί σε απόδοση με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-37, 52-57, 76-82

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.