Basket League ΣΚΡΑΤΣ: Θέαμα και συγκινήσεις στην «αυλαία» της κανονικής περιόδου

Written by  Απρ 09, 2016

Θέαμα και συγκινήσεις επεφύλασσε η τελευταία αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Προπόνηση ενόψει Λαμποράλ έκανε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ έριξε τον Αρκαδικό, στο «νήμα» σώθηκε ο Κόροιβος, πέμπτος ο ΠΑΟΚ, συντήρηση δυνάμεων ενόψει play off ο Άρης.

Με το μυαλό στα play off  της Ευρωλίγκας με την Λαμποράλ Κούτσα, ο Παναθηναϊκός βρήκε ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και συστήματα απέναντι στην Κηφισιά και με τη νίκη του με 75-84 μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας για τις μεγάλες «μάχες» που θα κρίνουν την πρόκριση στο FinalFour. Πριν από την αναμέτρηση η διοίκηση των γηπεδούχων και ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον τελευταίο αγώνα κανονικής περιόδου της καριέρας του, ενώ οι δυο ομάδες χάρισαν ένα όμορφο παιχνίδι με πολλές φάσεις και θέαμα.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύθηκε να φτάσει στη νίκη, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να τερματίζει τελικά στην έκτη θέση της βαθμολογίας και να αντιμετωπίζει των Άρη στα play off του Πρωταθλήματος.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και έδειξε έτοιμος για τις «μονομαχίες» με τον Γιάννη Μπουρούση, ενώ ο Τζέημς Γκιστ είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Νικ Καλάθης 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν ήταν ο κορυφαίος με 24 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-36, 58-65, 75-84

Με τον νεοαποκτηθέντα Μάικλ Έρικ να κάνει το ντεμπούτο του για λίγα λεπτά, η ΑΕΚ επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα του Αρκαδικού με 87-74, τερμάτισε και τυπικά τέταρτη στη βαθμολογία, ενώ έριξε τη χαριστική «βολή» στην ομάδα της Τρίπολης, που δεν κατάφερε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και επιστρέφει στην Α2.

Η «Ένωση» δυσκολεύθηκε δια περίπου 25 λεπτά με τους φιλοξενούμενους να παίζουν τα «ρέστα» τους για την παραμονή στην Basket League, ωστόσο, στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης σοβαρεύθηκε, βελτίωσε την άμυνά της και, σε συνδυασμό με την απογοήτευση των «Αρκάδων» από τα νέα που έρχονταν από την Αμαλιάδα και τα Τρίκαλα, πήρε τη νίκη και πλέον περιμένει τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των play off.

Ο Μαρκ Κάρτερ έκανε μεγάλο παιχνίδι έπειτα από πολύ καιρό και με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, ενώ ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 13 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από τον Αρκαδικό που ολοκλήρωσε τη χρονιά μέσα σε απογοήτευση, αφού δεν κατάφερε στην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία να κερδίσει την παραμονή του, ο Βασίλης Καββαδάς με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Κάμερον Τζόουνς με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-40, 62-57, 87-74

 

Ο Άρης δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει του Κολοσσού Ρόδου με 83-68 και έδειξε έτοιμος για τα play off όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά με στόχο την πρόκριση στην τετράδα του Πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν από νωρίς τη διαφορά και έφτασαν εύκολα στην νίκη, ενώ απέδωσαν κατά διαστήματα και καλό θέαμα ευχαριστώντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο Τζαμέλ Χάγκινς και ο Τζέηκ Κοέν ήταν οι κορυφαίοι του Άρη με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ έκαστος, ενώ από 11 πόντους είχαν ο Ντομινίκ Γουότερς και ο Θόδωρος Ζάρας.

Από τον Κολοσσό που θα βρεθεί αντιμέτωπος εκτός απροόπτου με τον Ολυμπιακό, ο Χρήστος Σαλούστρος είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 45-31, 64-52, 83-68

 

Απέναντι στην αδιάφορη και ήδη υποβιβασμένη Καβάλα, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας παιχνίδια του στη σεζόν και με τη νίκη του με 74-87 τερμάτισε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας στα play off.

Ο Κώστας Βασιλειάδης βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και με 22 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ ο Κλάντον Σμιθ έκανε double-doubleμε 12 πόντους και 13 ριμπάουντ και έδειξε να αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα του ομάδα.

Από την ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου που έκανε ό,τι μπορούσε για να πετύχει μια πραγματικά πολύ δύσκολη αποστολή από τότε που ανέλαβε, καθώς η Καβάλα ήταν ήδη σε πολύ δεινή θέση όσον αφορά την προσπάθεια για τη σωτηρία της, ο Τράβις ΜακΚί ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Λέιζερ είχε 14 πόντους και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 35-48, 56-64, 74-87

 

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας είχε μια και μοναδική ευκαιρία να παραμείνει στην κατηγορία και δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη, καθώς στον «τελικό» για την παραμονή του επικράτησε του Λαυρίου με 86-69 και θα αγωνίζεται και την προσεχή σεζόν στην Basket League. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου έχτισαν μια σημαντική διαφορά, την οποία διατήρησαν ως το τέλος και πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη που τους διατηρεί στη μεγάλη κατηγορία.

Για να συμβεί αυτό, ο Ντουέιν Ντέιβις σημείωσε 25 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Κρις Άλλεν είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ από το Λαύριο που είχε ήδη σωθεί, ο Μπράντον Γιανγκ είχε 12 πόντους και ο Ντεμάριους Μπολντς 11.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 50-43, 71-52, 86-69

 

Με τον Όβι Σοκό να κάνει μια ακόμα πολύ μεγάλη εμφάνιση, τα Τρίκαλα επικράτησαν του Απόλλωνα Πάτρας με 84-67 και δούλεψαν και για τον Κόροιβο Αμαλιάδας, που ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Άγγλος φόργουορντ είχε 25 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και μαζί με τους Μπράντον Μπράουν που είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και Τζάστιν Ρόμπινσον που είχε επίσης 17 πόντους, οδήγησαν τη θεσσαλική ομάδα στη νίκη.

Από τον Απόλλωνα που έχασε την ευκαιρία να μπει στα play off, ο Τόνι Γουντς είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Κέβιν Ντίλαρντ είχε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-44, 75-54, 84-67

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.