Στον ημιτελικό έπειτα από 11 χρόνια η ΑΕΚ

Written by  Απρ 27, 2016

Μετά από ένα κακό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο, η ΑΕΚ επικράτησε του αποδεκατισμένου ΠΑΟΚ με 61-54 στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των προημιτελικών και προκρίθηκε σε ημιτελικό για πρώτη φορά από τη σεζόν 2004-05, όπου θα βρεθεί απέναντι στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Η αναμέτρηση ήταν κακή σε επίπεδο θεάματος και επιθετικής παραγωγής, με τις δυο ομάδες να είναι εξαιρετικά άστοχες και να μην μπορούν να επιβάλει καμιά το ρυθμό της. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με την ΑΕΚ να καταφέρνει να διατηρεί το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη τις απουσίες του ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε χωρίς τους Βασιλειάδη και Σχορτσιανίτη.

Η «Ένωση» κατάφερε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να πάρει μια σημαντική για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (49-39) και να έχει ένα μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν εγκατέλειψε και με έναν συγκινητικό Μιλένκο Τέπιτς που ήταν αποφασισμένος να το παλέψει ακόμα και μόνος του, παρέμενε στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι δυνάμεις των φιλοξενούμενων, ωστόσο, τελείωσαν στο τελευταίο δίλεπτο κι έτσι η ΑΕΚ με το τελικό 61-54 πέρασε στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν ο κορυφαίος της «Ένωσης» με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Μαρκ Κάρτερ είχε 9 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Μίλαν Μιλόσεβτς είχε 8 πόντους και 6 ριμπάουντ για την ΑΕΚ, ενώ από τον ΠΑΟΚ, εκείνος που έκανε σχεδόν τα πάντα ήταν ο Μιλένκο Τέπιτς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 29-27, 45-39, 61-54

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.