Πεδουλάκης: «Ήμασταν μια ταχύτητα πίσω»

Written by  Νοε 08, 2013

Απογοητευμένος από την ήττα και κυρίως από την εμφάνιση της ομάδας του ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος, ωστόσο, παραδέχθηκε πως η Λοκομοτίβ Κουμπάν πήρε μια δίκαιη νίκη.

 

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Ηράκλειο, όπου ο παναθηναϊκός ηττήθηκε με 69-72 από την ρωσική ομάδα, ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στα αίτια που έφεραν το αρνητικό για την ομάδα του αποτέλεσμα.

«Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Ήμασταν μία ταχύτητα πίσω από τους αντιπάλους μας. Είχαμε νευρικότητα στην επίθεση και αυτό φάνηκε. Ο Κάρι ουσιαστικά ήταν έξω, δεν μπορούσε να βοηθήσει. Με το χαμηλό σχήμα βρήκαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος παλέψαμε για τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Λοκοοτίβ κέρδισε δίκαια. Μπορεί να ήταν τυχερή στο τέλος αλλά δίκαια κέρδισε», ήταν τα λόγια του προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδας, ο οποίος εστίασε τον πυρήνα τους κυρίως στην κούραση από τα αλλεπάλληλα ταξίδια.

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε νευρικότητα. Έχουμε κάνει σερί ταξίδια και έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο τέλος προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.  Ήμασταν αρκετά άστοχοι και χάσαμε σημαντικά ριμπάουντ. Μπορώ να πω ότι μείναμε από βενζίνη και προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη μόνο με τα ψυχικά μας αποθέματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεδουλάκης ευχαρίστησε τον κόσμο της Κρήτης που γέμισε το γήπεδο «Δύο Αοράκια» για να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του και απολογήθηκε που δεν τους έκανε χαρούμενους, ενώ ερωτηθείς για τα νεύρα του Στεφάν Λάσμε που έφεραν το αντιαθλητικό φάουλ που για πολλούς είχε συμβολή στην έκβαση του αγώνα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» υπεραμύνθηκε τον παίκτη του.

«Πρέπει να το δούμε ομαδικά και να μην επικεντρωθούμε σε ένα πρόσωπο. Τραβήξαμε τον Στεφάν εκτός αγώνα για να ηρεμήσει. Δεν πρέπει να στεκόμαστε όμως σε ένα άτομο», τόνισε και αμέσως έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη ενόψη της δύσκολης συνέχειας.

«Δεν έχουμε ρυθμό, αυτή είναι η αλήθεια. Μέσα από τα παιχνίδια και την προπόνηση θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Παράλληλα, υπάρχει και καταπόνηση στα παιδιά. Συνεχίζουμε… Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει μέσα από αυτά να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε. Έχουμε μπροστά μας πολλά σημαντικά ματς».

Από την πλευρά των παικτών, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς παραδέχθηκε πως η Λοκομοτίβ ήταν πιο συγκεντρωμένη από την ομάδα του, ωστόσο, υποστήριξε πως πήρε τη νίκη έχοντας την εύνοια της τύχης.

 

«Όλα κρίθηκαν στο σουτ. Αυτοί έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, εμείς βάλαμε κάποια μόνο στο τέλος. Παρουσιάστηκαν πιο τυχεροί και περισσότερο συγκεντρωμένοι από εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κροάτης γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Πηγή: paobc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.