«Diamonds Are Forever»: Το αντίο στον αρχηγό

Written by  Σεπ 18, 2016

Το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα. Συγκίνηση, μεγαλείο, ευχαρίστηση, θλίψη, όλα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Παναθηναϊκό Superfoods τίμησε με τον καλύτερο τρόπο σε μια μοναδική γιορτή τον μέχρι πρότινος αρχηγό του ανεβάζοντας για πάντα την φανέλα με τον αριθμό 13 στον ουρανό του ΟΑΚΑ εκεί που βρίσκεται και αυτή με τον αριθμό 4.

20.000 κόσμου κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, αποθέωναν τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε κάθε είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και ακόμα και αυτή την τελευταία στιγμή του ζητούσαν να μην σταματήσει.



Η τελετή που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους δυο αγώνες της δεύτερης ημέρας ήταν αντάξια του μεγαλείου του «3D». Τα φώτα χαμήλωσαν και στιγμές από την μεγάλη καριέρα του Διαμαντίδη προβλήθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στο παρκέ. Όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν τον κορυφαίο αυτό παίκτη. Οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ, της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα, ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
 
Ο Διαμαντίδης ήταν και είναι το παράδειγμα προς μίμηση, μοναδικός εντός γηπέδου αλλά κυρίως πρότυπο εκτός γηπέδου. Μπήκε στο παρκέ για τα τελευταία 1:19’’ αγωνιστικά λεπτά της καριέρας του και ο χρόνος σταμάτησε 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου για να γραφτούν οι τελευταίες στιγμές μιας μοναδικής καριέρας. Στιγμές που άφησαν έκπληκτους τους πάντες, όσους βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και όσους παρακολούθησαν αυτό το διήμερο από μακριά.  «Είναι πιο εύκολο να παίζεις…από το να κρατάς μικρόφωνο» ομολόγησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης εμφανώς συγκινημένος στο ευχαριστώ του προς όλους.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις τρεις τελευταίες μέρες και όλα αυτά που ετοίμασε και προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Θέλω να πω ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα στην ομάδα, στους προπονητές, εκ των οποίων κάποιοι είναι εδώ και κάποιοι δεν είναι. Από αυτούς που είναι εδώ θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον τον κ. Πιλαφίδη που μου έδειξε τον δρόμο στο ξεκίνημα της καριέρας του. Επιπλέον ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που δεν είναι μπροστά από τις κάμερες. Ευχαριστώ τον κ. Πάρη, τον κ. Νίκο, τον κ. Σάββα... όλους. Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου», ήταν τα λόγια του Διαμαντίδη προς τον κόσμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του «Diamonds Are Forever» ο Παναθηναϊκός τίμησε και εντός παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 80-73 έχοντας για ακόμα ένα παιχνίδι κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε μερικά εκρηκτικά, αλλά και κενά διαστήματα στα 40 λεπτά της αναμέτρησης ωστόσο παίζοντας καλύτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο  πήρε τη φιλική νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης του Δημήτρη Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 39-48, 63-63, 80-73.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 8, Νίκολς 9 (2), Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 8 (6ασ., 4κλ.), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 9 (1), Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 18(3), Ν. Καλάθης 14 (2)

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 5 (1), Ογκουστιν 18, Μαλέικο, Φριτζόν 8 (1), Τζάκσον 5, Στρατατέλεφ, Λαζάρεφ 6, Χίγκινς 6, Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ 6, Βόστρικοφ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Μακάμπι με σερί 14-0 στα τελευταία λεπτά ανέτρεψε την εικόνα του αγώνα και πήρε τη νίκη 92-87 επί της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Τόμιτς κυρίαρχο κάτω από τα δύο καλάθια και με τον Ράις να πετυχαίνει 25 πόντους αλλά οι Ισραηλινοί  με κορυφαίο τον Μέκελ που πέτυχε 14 πόντους και πολύτιμη επιθετική βοήθεια από Ραντ (18) και Σμιθ (16) γύρισαν στο τέλος το παιχνίδι.  

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 38-40, 65-68, 92-87.

Μακάμπι (Έντελσταϊν): Ραντ 18(2), Σίλι 7(1), Σμιθ 16(3), Γιβζόρι, Μέκελ 14(1), Πνίνι 5(1), Σέγκεφ, Οχαγιόν 6, Λάντεσμπεργκ 10, Αλεξάντερ 4, Άιβερσον 5, Τσίρμπες 7.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 25(5), Ντόρσεϊ 5, Ρίμπας 3(1), Κλαβέρ 7, Ναβάρο 8(2), Βεζένκοφ 12(2), Πένο, Ερικσον, Ολεσον 5(1), Κόπονεν 3(1), Περπέρογλου 4, Τόμιτς 15.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.