«Πολυβόλο» στην επίθεση, θέλει δουλειά στην άμυνα

Written by  Σεπ 24, 2016

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, όμως, αμυντικά παρουσίασε προβλήματα και έτσι, έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ με 90-88 στον πρώτο του αγώνα στο «Gomelsky Cup» της Μόσχας.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μπήκαν λιγότερο συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης επιτρέποντας στην Μακάμπι να φτάνει πιο εύκολα στο καλάθι, ενώ η αμυντική του λειτουργία ειδικά μέσα στη ρακέτα έδειχνε να έχει προβλήματα ομοιογένειας με τον Μάικ Τσίρμπες να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στο σκοράρισμα.

Οι 27 πόντοι παθητικό του πρώτου δεκαλέπτου σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος, ωστόσο, έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος από την επιθετική παραγωγή των παικτών του, με τους Παππά, Μπουρούση, Καλάθη και Τζέημς να είναι οι πιο παραγωγικοί παίκτες του.

Οι «πράσινοι», μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο, ο Γιάννης Μπουρούσης αστόχησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, στα θετικά συγκαταλέγεται ο έλεγχος των ριμπάουντ (40-33) και οι 25 ασίστ, δείγμα ότι δημιουργικά ο φετινός Παναθηναϊκός κινείται σε υψηλές ταχύτητες.  

Ο Νίκος Παππάς με 15 πόντους και 3 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, δείχνοντας πως φέτος επιθυμεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση του «τριφυλλιού», ο Νικ Καλάθης είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Μάικ Τζέημς συμπλήρωσε 11 πόντους.

Από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Μάικ Τσίρμπες είχε 21 πόντους και ο Γκαλ Μέκελ 16. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 42-42, 62-65, 90-88

Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ (Έντελστάιν): Ραντ 8, Σίλι, 6, Σμιθ 4, Μέκελ 16, Γιβζόρι, Πνίνι 5, Οχαγιόν 6, Ουίμς 9, Λάντερσμπεργκ 7, Αλεξάντερ, Άιβερσον 8, Τσίρμπες 21

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 8, Νίκολς 5, Ρίβερς 7, Τζέιμς 11, Μποχωρίδης 2, Φώτσης 3, Παππάς 15, Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 11, Καλάθης 14

 

Φωτό: paobc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.