Νίκη χωρίς ιδρώτα στην «πράσινη» πρεμιέρα

Written by  Οκτ 09, 2016

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει εύκολα με 81-71 του νεοφώτιστου Προμηθέα Πατρών που έδειξε καλά στοιχεία στην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία. Σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Μάικ Τζέημς.

Η νίκη επισκιάστηκε από τον απόηχο του τραυματισμού του Μάικ Τζέημς, ο οποίος σε μια στιγμή έντασης στην προπόνηση ξέσπασε σε μια τζαμαρία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χειρουργείο και να μείνει εκτός δράσης για δυο μήνες. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πλέον βρίσκονται σε αναζήτηση παίκτη που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Αμερικανός, ενώ τις πρώτες του ευκαιρίες πήρε και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος θα κληθεί πλέον να δώσει περισσότερο χρόνο στον Νικ Καλάθη,

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το «δεξί» στη νέα σεζόν, έχοντας τον Γιάννη Μπουρούση σε μεγάλα κέφια.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν δυσκολίες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι σε μια ομάδα που έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία, όμως, στη συνέχεια, πάτησε «γκάζι», ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +19 (67-48) και στην τελευταία περίοδο χαλάρωσε με αποτέλεσμα ο Προμηθέας Πατρών να μειώσει και να κερδίσει τις εντυπώσεις σε αυτή του την πρώτη εμφάνιση στην Basket League.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Νίκος Παππάς εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που πήρε για να δείξει την επιθυμία του να γίνει σημείο αναφοράς στην «πράσινη» επίθεση, σημειώνοντας 15 πόντους, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον σημείωσε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Νίκου Βετούλα που έδειξε πολλά θετικά στοιχεία με την παρουσία της, ο Ρασάντ Άντερσον σημείωσε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μακένζι Μουρ είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους είχε επίσης και ο γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, Μοχάμεντ Φαγιέ.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-36, 67-50, 81-71

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.