ΕΣΑΚΕ – ΚΕΕΛΠΝΟ: «Το Μπάσκετ στην Κοινωνία»

Written by  Νοε 16, 2013

Την αναγόρευση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ως «Επίτιμου CSR Συνεργάτη της Basket League ΟΠΑΠ» ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, σε συνέχεια της ήδη πετυχημένης συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από το 2012 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού με γύρω από το θέμα της αντιμετώπισης του AIDS.

 Ο ΕΣΑΚΕ από το 2012 έχει ξεκινήσει συνεργασία προκειμένου να στηρίξει το έργο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, και στο πλαίσιο αυτών, σε κάθε αγώνα της Basket League ΟΠΑΠ θα υπάρξει ενημέρωση προς τους φιλάθλους για ζητήματα που αφορούν την σεξουαλική υγεία και την προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και την αντιμετώπιση του AIDS.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Με το μότο «Το Μπάσκετ στην Κοινωνία», ο ΕΣΑΚΕ έχει ξεκινήσει από το 2012 συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προκειμένου μέσω του αθλητισμού να επικοινωνηθούν στους φιλάθλους κοινωνικά μηνύματα για θέματα σεξουαλικής υγείας και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του AIDS.

 Σε συνέχεια της συνεργασίας με τον ΕΣΑΚΕ για το έτος 2013-2014, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων στην ηλικιακή ομάδα που είναι σεξουαλικά ενεργή, με συγκεκριμένες στρατηγικές ανάπτυξης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζεται ως «Επίτιμος CSR Συνεργάτης της Basket League ΟΠΑΠ».

 Υλοποίηση Δράσης:  Από τον Νοέμβριο του 2013 και για όλες τις αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου 2013-14, θα υπάρχει Stand με ενημερωτές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, που θα διανέμεται υλικό πληροφοριακό σχετικά με το AIDS και gadget,  ενώ πριν την έναρξη των Αγώνων και στο ημίχρονο, θα ακούγονται μηνύματα για την πρόληψη σχετικά με το aids και θα προβάλλονται  ενημερωτικά spot.

Ενημερωτικές Δράσεις με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2013: Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι το “Getting to Zero” - “ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ”, το οποίο αποτελεί το μότο των ενημερωτικών δράσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για το 2013-2014. "Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, μηδενίζουμε τις διακρίσεις".

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης και των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναπτύσσει μέσω δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού μια ανθρώπινη αλυσίδα ενημέρωσης, από την οποία θα διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). H εν λόγω δράση ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχίζεται μέσα στη νέα χρονιά με τη δημιουργία λογαριασμών (accounts) στα κοινωνικά μέσα και blogs, όπου θα αναρτώνται πληροφορίες για τον ιό του AIDS, δράσεις του οργανισμού και υπηρεσίες για την προσέλκυση κοινού με σκοπό την εθελοντική ενημέρωση γνωστών και φίλων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι ενημερωτικές δράσεις:

  • Πρόγραμμα δρόμου στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων σε νέους και άνδρες, οι οποίοι κάνουν σεξ με άνδρες (MSM), με διανομή δωρεάν προφυλακτικών ενημερωτικών φυλλαδίων και gadget. 16/11: Χαλάνδρι. 22-24/11: Πλ. Καρύτση, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Γκάζι. 25-26/11: Μπουρνάζι, Περιστέρι, Ίλιον. 27-28/11: Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία. 29-30/11-1/12: Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Γκάζι. 5/12: Κορυδαλλός, 6/12: Πειραιάς, 7/12 Εξάρχεια, 8/12 Πανόρμου.  Σε σινεμά, μπαρ και σάουνες στο Γκάζι και στο Μοναστηράκι. Ώρες 20:00 έως 02:00.
  • Προσφορά 100.000 προφυλακτικών από την εταιρεία Durex στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Προσωπικό της Durex σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα διανέμει προφυλακτικά στα Super Market Μαρινόπουλος (Άλιμο, Γέρακα, Μαρούσι) και My Market (Γλυφάδα,  Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Σοφία) και θα ενημερώνει σχετικά με ζητήματα προφύλαξης και για το Τεστ του AIDS. Η δράση θα υλοποιηθεί στις 22-23/11 και στις 29-30/11(Παρασκευή:  12:00 – 18:00μμ και Σάββατο: 11:00 – 17:00μμ).
  • Προσφορά 8.000 προφυλακτικών  από την εταιρεία Duο στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προκειμένου να διανεμηθούν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να επικοινωνηθεί μέσω της προώθησης του προϊόντος το μήνυμα της προφύλαξης στη φοιτητική νεολαία.
  • Συνεργασία με ΕΣΑΚΕ (Ελληνικό Σύνδεσμο Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) και φέτος με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ως «Επίτιμος CSR Συνεργάτης της Basket League ΟΠΑΠ». Από το Νοέμβριο του 2013 και για όλες τις Αγωνιστικές  θα υπάρχει stand του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και gadget, ενώ θα ακούγονται ηχητικά μηνύματα για το aids και θα προβάλλονται  δύο ενημερωτικά spot.
  • Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» στις 26 Νοεμβρίου του 2013. Θα παρουσιαστούν στοιχεία από διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών καθώς και η Διαδικτυακή Καμπάνια «getting to zero» - «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» παρουσία επώνυμων προσώπων και bloggers, ενώ οι σπουδαστές του ΙΕΚ θα παρουσιάσουν τα εικαστικά τους έργα για την καμπάνια ευαισθητοποίησης κατόπιν διεξαγωγής δημιουργικού διαγωνισμού.
  • Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚ «ΞΥΝΗ» στις 29 Νοεμβρίου 2013 και στο ΙΕΚ «ΔΟΜΗ» στις 2 Δεκεμβρίου 2013. Στους εκπαιδευτικούς χώρους των ΙΕΚ με ειδικά διαμορφωμένα stand θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα για τον ιό HIV, οι δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο γενικό πληθυσμό, αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.»

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.