Υποψιασμένος και… άνετος ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λευκάδα

Written by  Νοε 07, 2016

Αποφασισμένος να μην την… πατήσει όπως ο Ολυμπιακός πριν από δυο εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε εύκολα από την έδρα της Δόξας Λευκάδας με 46-73 και επέστρεψε στις νίκες, μετά την κουραστική αναμέτρηση της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ήταν σοβαροί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, δεν επέτρεψαν στη φιλόδοξη ομάδα της Λευκάδας να ελπίσει στη νίκη και στο τέλος έφυγαν με μια ευρεία νίκη με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει την πολυτέλεια να μοιράσει το χρόνο και να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την Ευρωλιγκα.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου δεν κατάφερε να συνεχίσει τις καλές της εμφανίσεις, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έμεινε με μία μόλις νίκη, αυτήν της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός επεχείρησε από το ξεκίνημα να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του Τζέημς Γκιστ μέσα στη ρακέτα και με τον Αμερικανό να ανταποκρίνεται στην αποστολή του πήρε γρήγορα μια διψήφια διαφορά (6-16 στο 7’). Η Δόξα απέδειξε πως είναι «σκληρό καρύδι» και με επιμονή μάζεψε τη διαφορά και φάνηκε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι.

Οι «πράσινοι», όμως, ήταν υποψιασμένοι από την… περιπέτεια του Ολυμπιακού λίγες εβδομάδες νωρίτερα και δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν. Με εκπληκτική άμυνα στη δεύτερη περίοδο και σωστή οργάνωση στην επίθεση, πάτησαν «γκάζι» ανέβασαν και πάλι τη διαφορά και το 22-41 του ημιχρόνου έβαλε τις βάσεις για την νίκη.

Στο χρόνο που απέμεινε το μόνο που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ήταν να διατηρήσει τα κεκτημένα και το κατάφερε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα παίρνοντας μια ευρεία νίκη και, μάλιστα, με μια ιστορική αμυντική επίδοση.

Ο Τζέημς Γκιστ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Γιάννης Μπουρούσης με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ αποτέλεσαν τη δύναμη… πυρός για τον Παναθηναϊκό με τον Νικ Καλάθη να αγωνίζεται μόλις 16:45, αλλά να προλαβαίνει να προσφέρει 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Για την Δόξα, ο μόνος που έπιασε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Τζάστιν Ρόμπινσον, με τον Μέλσαμ Μπασάμπε να προσφέρει 9 πόντους και 9 ριμπάουντ, ωστόσο, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη.

 

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.