Δράση, θέαμα και αγωνία στην 10η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League

Written by  Δεκ 10, 2016

Νίκη με καλή εμφάνιση ο Άρης, στην παράταση πέρασε από την Πάτρα ο ΠΑΟΚ, εύκολα ο Κολοσσός, νίκες-«ανάσα» για τον Κόροιβο και το Λαύριο.

Με εμφανώς ανεβασμένη ψυχολογία από την ευρωπαϊκή του νίκη, ο Άρης δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Κύμης Seajets με 85-72 και δείχνει πως παρά τα προβλήματα, βρίσκει τρόπους να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την διαφορά δυναμικότητας που τη χωρίζει με την αντίπαλό της, η οποία έχασε και τον καλύτερό της παίκτη, Μουχάμεντ Ελ-Αμίν πολύ νωρίς, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος που είχε απέναντι στον προπονητή του, Βασίλη Μπρατσιάκο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικά εύστοχος από τα 6,75 μ. (11/26 τρίποντα), είχε καλή κυκλοφορία με συνολικά 17 ασίστ, ενώ πήρε νωρίς διαφορά ασφαλείας, την οποία δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει.

Ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Γουίλ Κάμμινγκς είχε 15 πόντους με 3 ασίστ και ο Μάικλ Τζένκινς είχε 13 πόντους με 3 ασίστ, ενώ το highlight της αναμέτρησης δόθηκε όταν ο νεαρός Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αγωνίστηκε για 00:52 και πέτυχε τους πρώτους του πόντους στην μεγάλη κατηγορία.

Από την Κύμη, ο Σταύρος Τουντζιαράκης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-32, 70-50, 85-72

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε στην Πάτρα, όπου ο νεοφώτιστος Προμηθέας έφτασε μια «ανάσα» από μια μεγάλη νίκη, όμως, η εμπειρία του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που μίλησε, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει τη νίκη με 73-75 στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 30-15 ανέτρεψαν το 12-18 των πρώτων 10’, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειχναν ικανοί να πάρουν τη νίκη.

Στα τέλος, οι παίκτες του Προμηθέα τα έκαναν όλα λάθος, κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο και με προσπάθεια του Ζάνις Πέινερς έστειλαν αρχικά το παιχνίδι στην παράταση (κ.α. 64-64), εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών, παίρνοντας τελικά μια σημαντική νίκη.

Ο Πέινερς εκτός από το σημαντικό καλάθι του είχε συνολικά 14 πόντους, όσους είχε και ο Ντάριλ Μπράιαντ, ο Νέναντ Μιλιένοβιτς είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από τον Προμηθέα, ο Μίροσλαβ Τόντιτς είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μακένζι Μουρ είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 42-33, 51-47, 64-64, 73-75 (παρ.)

Ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε πιο δύσκολα από το ό,τι δείχνει το τελικό 71-59 του Απόλλωνα Πάτρας Carna και επέστρεψε στις νίκες, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Η τελική διαφορά ήταν αποτέλεσμα των κρίσιμων σουτ από την περιφέρεια που βρήκαν οι Ροδίτες στα τελευταία λεπτά, αλλά και στην εξαιρετική παρουσία του Γιοβόντε Ρέντικ, ο οποίος έκανε για ένα ακόμα παιχνίδι τη διαφορά.

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε double-double με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, νώ καθοριστικός ήταν ο Χρήστος Σαλούστρος με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Ρόουπ Άχονεν είχε 14 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Μεγάλη εμφάνιση για τον Απόλλωνα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Βεργίνης με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 39-27, 53-49, 71-59

Με τον Τόντρικ Γκότσερ να βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα και να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε σημαντική νίκη για τη σωτηρία του απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries με 87-76 και κράτησε… αποστάσεις από την «διακεκαυμένη» ζώνη.

Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στην Αμαλιάδα και με ένα τρομερό double-double με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ και ήταν ο βασικός συντελεστής της νίκης των γηπεδούχων, έχοντας στο πλευρό του τον Ντέβον Βαν Όστρουμ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Κεν Μπράουν με 11 πόντους και 6 ασίστ.

Οι φιλοξενούμενοι που έκαναν προσπάθεια να επιστρέψουν από το -20, έφτασαν σε απόσταση βολής, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και παραμένουν σε δύσκολη θέση στον πάτο της βαθμολογίας, ο Γκιλβίντας Μπιρούτα είχε 20 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 51-38, 64-60, 87-76

Με δυο ελεύθερες βολές του Ντεμάριους Μπολντς μόλις 4’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, το Λαύριο DHI «απέδρασε» από την έδρα της Δόξας Λευκάδας με 63-64 και πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» στην προσπάθεια για τη σωτηρία.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τους γηπεδούχους να κάνουν εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 21-5 να επιστρέφουν από το -10 του ημιχρόνου, αλλά να χάνουν ένα ακόμα παιχνίδι στο τέλος στις λεπτομέρειες και να παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Εκτός από τις νικητήριες βολές, ο Ντεμάριους Μπολντς είχε συνολικά 22 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ενώ από την ομάδα της Λευκάδας, ο Τζάστιν Ρόμπινσον και ο Σάνον Σκοτ είχαν από 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 24-34, 45-39, 63-64

Φωτο: arisbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.