Από τη χαλάρωση στα… καρδιοχτύπια

Written by  Ιαν 08, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμα και με +20 στην Πυλαία, ωστόσο, στο τέλος καρδιοχτύπησε για να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 68-72 και επέστρεψε στις νίκες, δείχνοντας, ωστόσο, πως δεν έχει ακόμα ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλύτεροι για 30’ ελέγχοντας απόλυτα την αναμέτρηση, έχοντας κυριαρχήσει στον τομέα των ριμπάουντ και επιδεικνύοντας πλουραλισμό στην επίθεση, έχοντας ταυτόχρονα καταστρέψει πλήρως το παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά της η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ό,τι δεν έκανε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, το έκανε στο τελευταίο, όπου βρήκε σκορ από την περιφέρεια με τους Σάιμπερτ και ΜακΦάντεν να εκτελούν από τα 6,75 για να καλύψει τη διαφορά, ωστόσο, το επιμέρους 31-16 της τέταρτης περιόδου δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην πολύ μεγάλη νίκη.  

Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς το Νίκο Παππά που έμεινε εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ οι Ρίβερς και Γκέιμπριελ δεν ακολούθησαν την αποστολή, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με τη μία να προσπαθεί να εξουδετερώσει τα «όπλα» της άλλης και καμία να μη μπορεί να πάρει διαφορά μεγαλύτερη από 3 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλά διαβασμένοι και έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 18-19, αφήνοντας προσδοκίες για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο και, καθοδηγούμενος από τους Νικ Καλάθη, Κρις Σίνγκλετον και Λευτέρη Μποχωρίδη, έκαναν ένα επιμέρους 8-22, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να σουτάρει με κάκιστα ποσοστά από την περιφέρεια (1/9 τρίποντα) και έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (27-42).

Με την διαφορά να έχει παγιωθεί σε υψηλά επίπεδα υπέρ του Παναθηναϊκού, το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν τόσο ποιοτικό, με τους «πράσινους» να εξακολουθούν να παίζουν πολύ καλή άμυνα και να κρατούν τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου σε πολύ χαμηλά ποσοστά, με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να κλείνει με το σκορ στο +19 για τους φιλοξενούμενους (37-56).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο, προσπαθώντας να μαζέψει τη διαφορά, μείωσε σε 47-58 και έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, ενώ, με ένα εντυπωσιακό σερί 12-2 βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια από τους ΜακΦάντεν και Σάιμπερτ, μετέτρεψε το 51-65 του 38’ σε 63-67 στα 28’’ πριν τη λήξη.

Ο Μάικ Τζέημς ευστόχησε σε 1/2 βολές και ο ΜακΦάντεν μείωσε ακόμα περισσότερο (65-68 στα 18’’) και το παιχνίδι πήρε φωτιά. Σίνγκλετον και Φελντείν έβαλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 65-72 και ουσιαστικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε εκεί με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Απόλλωνα Τσόχλα για το 68-72.

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Κρις Σίνγκλετον να κάνει double-double με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Μάικ Τζέημς με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη και ο Λευτέρης Μποχωρίδης που είχε 10 πόντους όλους στο πρώτο μέρος.

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Τάντους ΜακΦάντεν με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ προσπάθησαν με… ομοβροντία από τα 6,75 μ. στο τέλος να γυρίσουν το παιχνίδι υπέρ της ομάδας τους.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 27-42, 37-56, 68-72

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 3, Τέιλορ, Μαργαρίτης 6, ΜακΦάντεν 16, Μιλιένοβιτς 7, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 18, Πέινερς 6, Κλάντον 4

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15, Νίκολς, Τζέημς 11, Μποχωρίδης 10, Φώτσης 4, Φελντείν 2, Χαραλαμπόπουλος 3, Γόντικας. Τζεντίλε 9, Μπουρούσης 2, Καλάθης Ν. 16

Φωτό: paokbc (FB page)

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.