Τα τρία ρεκόρ του Γκιστ

Written by  Νοε 22, 2013

Ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ανατροπής και της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Λιέτουβος Ρίτας ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος όχι μόνο βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει το κακό ξεκίνημα, αλλά κατέρριψε και τρία ατομικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

 

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, έκανε ρεκόρ πόντων, καθώς με τους 24 που σημείωσε με 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/7 βολές ξεπέρασε το ρεκόρ των 19 πόντων που είχε από την εποχή που αγωνιζόταν στην Παρτιζάν απέναντι στην Αναντολού Εφές. Ο γκιστ έκανε επίσης ρεκόρ στα κλεψίματα, καθώς ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είχε κάνει τρία απέναντι στην γαλλική Νανσί, ενώ στο παιχνίδι με την Λιέτουβος έκανε 5. Η συνολική του απόδοση στο παιχνίδι, όπως ήταν φυσικό, τον ανέβασε και στην αξιολόγηση με αποτέλεσμα να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ του στο ranking, όπου το 24 που είχε σε αγώνα της Παρτιζάν με την Πρόκομ έφτασε το 29, κάτι που καθιστά τον Γκιστ υποψήφιο για MVPτης αγωνιστικής.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν στέκεται στα ρεκόρ, αλλά στην ενέργεια που έδειξε η ομάδα του στην άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Τζέιμς Γκιστ ανέφερε:

«Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά, δεν παίξαμε με ενέργεια, δεν είχαμε καθόλου συνοχή στην άμυνα ενώ και στην επίθεση δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο δεύτερο μέρος βγάλαμε πίεση στην άμυνα, βρήκαμε διόδους για το καλάθι και παίξαμε καλό μπάσκετ ενθουσιάζοντας και τον κόσμο μας που μας βοήθησε ακόμα περισσότερο. Παίξαμε συγκεντρωμένα και με ενέργεια».

Ερωτηθείς για το αν η επιστροφή στο ΟΑΚΑ έπαιξε ρόλο, ώστε η ομάδα να βρει ξανά το ρυθμό της, ο αμερικανός φόργουορντ επεσήμανε το πόσο σπουδαίο μπορεί να είναι η ομάδα να αγωνίζεται στο γήπεδό της, ενώ, αναφορικά με τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού απέναντι στην Λιέτουβος, σημείωσε: «Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι κλειδί για εμάς, κερδίσαμε με οχτώ πόντους ενώ είχαμε χάσει με έναν πόντο εκεί. Αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα, αφού γνωρίζουμε ότι στη συνέχεια πρέπει να κερδίσουμε και άλλα παιχνίδια».

Πηγή: prasinanea.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.