Στην παράταση ο Άρης, πολύ δύσκολα ο ΠΑΟΚ, οριστικά στην Α2 η Δόξα Λευκάδας

Written by  Μαρ 25, 2017

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, αφού είδε τη διαφορά 13 πόντων που είχε πάρει στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου να εξανεμίζεται και χρειάστηκε την παράταση για να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της Κύμης Seajets με 77-80 (κ.α. 71-71) για να διατηρηθούν σε τροχιά κατάκτησης της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και έδειξαν ικανοί να πάρουν μια εύκολη νίκη, όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν εντυπωσιακά και όχι μόνο μείωσαν το σκορ, αλλά πήραν και προβάδισμα λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, πριν ο Γουίλ Κάμμινγκς ισοφαρίσει με δυο βολές και στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν καλύτερη και πιο ψύχραιμη και τελικά πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη που διατηρεί το προβάδισμά της για την πρώτη τετράδα.

Ο Γουίλ Κάμινγκς είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Θοδωρής Ζάρας είχε 13 πόντους.

Για τους γηπεδούχους, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Σταύρος Τουντζιαράκης είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 25-35, 50-57, 71-71 (κ.α.), 77-80

 

 

Ο ΠΑΟΚ πήγε να βγάλει μόνος του τα μάτια του, βρισκόμενος πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Προμηθέα Πατρών, όμως, με ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο ανέτρεψε την κατάσταση και τελικά πήρε τη νίκη με 73-70.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ μπήκαν στην τελευταία περίοδο με σημαντική διαφορά (49-62), δείχνοντας αποφασισμένοι να πετύχουν μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στην τελευταία περίοδο με την επίθεσή του να βγάζει φωτιές και την άμυνά του να δουλεύει εξαιρετικά και με επιμέρους σκορ 29-13 ήταν εκείνος που πανηγύρισε.

Ο Θαντ ΜακΦάντεν με 18 πόντους και 4/6 τρίποντα και Λίνος Χρυσικόπουλος με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι του «Δικεφάλου του Βορρά», με τον Ιβάν Άσκα να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σημειώνοντας 9 πόντους με 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 10’ συμμετοχής.

Από τον Προμηθέα που έχασε την ευκαιρία για μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, ο Λάκι Τζόουνς έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Μοχάμεντ Φαγέ με τον Μακένζι Μουρ να έχουν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 40-43, 49-62, 78-75

 

Κοντά στην είσοδό του στα play off του πρωταθλήματος βρίσκεται το Λαύριο DHI μετά την ευρεία νίκη του επί της Δόξας Λευκάδας με 80-60, με την οποία η νησιωτική ομάδα επιστρέφει πλέον και μαθηματικά στην Α2 κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν άρχισαν να χτίζουν τη διαφορά, έφτασαν στο ημίχρονο να προηγούνται με 46-29 και ουσιαστικά να έχουν κλειδώσει τη νίκη, αφού η απογοήτευση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στους φιλοξενούμενους που είδαν τη χρονιά να χάνεται οριστικά και πλέον αρχίζουν να σκέφτονται την επόμενη σεζόν όταν και θα βρεθούν και πάλι στη δεύτερη κατηγορία.

Αντίθετα, το Λαύριο μπορεί να κάνει όνειρα play off με τους φιλάθλους του να χειροκροτούν την προσπάθεια των παικτών της ομάδας.

Ο Στίβεν Γκρέι με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών που είχαν επίσης τον Άσλεϊ Χάμιλτον με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Σον Έβανς με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από τους φιλοξενούμενους, προσπάθησε ο Ιβάν Μάρας με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-29, 62-41, 80-60

 

 

Με όπλο την άμυνά τους στο τέλος της αναμέτρησης τα Τρίκαλα BC Aries επικράτησαν με 72-55 του Κόροιβου Αμαλιάδας και συνεχίζουν να έχουν ελπίδες για την πρώτη οκτάδα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αναζητούν μία ακόμα νίκη που θα τους κρατήσει μαθηματικά στην κατηγορία.

Το παιχνίδι είχε διακυμάνσεις με τις δυο ομάδες να ξεκινούν πολύ καλά και να μοιράζουν ωραίο θέαμα, όμως, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχτισαν μια μικρή διαφορά πριν κλείσει το ημίχρονο. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου αντέδρασε και μείωσε, διεκδικώντας την ανατροπή, πλησίασε αρκετά, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις με τα Τρίκαλα να παίρνουν τη νίκη.

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που σημείωσε 18 πόντους, ο Μάικ Κάφεϊ έκανε επίσης εξαιρετικό παιχνίδι με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Άγγελος Τσαγκαράκης είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τους φιλοξενούμενους, ο Ντεβόντα Πόλαρντ έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Αντρέγια Μιλουτίνοβιτς είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, με τον Τόντρικ Γκότσερ να έχει 9 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-25, 40-32, 51-47, 72-55

 

 

Ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία διατήρησε ο Απόλλων Πατρών Carna που επικράτησε του Κολοσσού H Hotels με 83-67.

Οι Πατρινοί έδειξαν αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν όσες ελπίδες τους απομένουν να παραμείνουν στην Basket League και με αυτή τη σκέψη σαν ώθηση έβγαλαν ενέργεια και καλή άμυνα για να φτάσουν στη νίκη που τους δίνει «οξυγόνο».

Ο Στήβεν Μπαρτ Τζούνιορ ήταν ασταμάτητος με 24 πόντους, ο Τάιλερ Καλινόσκι τον ακολούθησε σημειώνοντας 18 πόντους και ο Γιάννης Κουζέλογου έκανε double-double με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ για τους νικητές.

Για τον Κολοσσό, ο Λάνγκτον Χολ είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Γιοβόντε Ρέντικ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 47-24, 62-54, 83-67

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.