Νικητής ο Παναθηναϊκός στο συγκλονιστικό και... ατελείωτο ντέρμπι!

Written by  Μαρ 26, 2017

Σε ένα εκπληκτικό από πλευράς θεάματος και διακύμανσης ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε της ΑΕΚ με 87-106 στην δεύτερη παράταση και συνεχίζει το νικηφόρο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το παιχνίδι ήταν χάρμα οφθαλμών για όσους το παρακολούθησαν, με τις δυο ομάδες να χαρίζουν όμορφες στιγμές με σασπένς και πολλές διακυμάνσεις και το ενδιαφέρον να παραμένει μέχρι το τέλος.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε έτοιμη να κάνει την υπέρβαση που ζητά εδώ και καιρό, έχασε δυο φορές την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, τόσο στο τέλος της κανονικής περιόδου όσο και στην πρώτη παράταση, ωστόσο, στο τέλος κατέρρευσε και έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση ότι κοίταξε στα μάτια μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για τα επερχόμενα play off.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και με οδηγό τον εντυπωσιακό Κρις Σίνγκλετον, ήταν καταιγιστικός στην δεύτερη παράταση, ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά μια δύσκολη εβδομάδα με τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέλαβε να αντιμετωπίσει μόνος του την ΑΕΚ στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, αφού η εντολή του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ξεκάθαρα να τροφοδοτηθεί ο διεθνής σέντερ, εκεί όπου είχε πλεονέκτημα, με τους τυπικά γηπεδούχους να προσπαθούν με τους Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδη να ελέγξουν το ρυθμό.

Η ΑΕΚ έδειχνε να είναι πιο συγκεντρωμένη και πήρε μικρό προβάδισμα με 24-18, όμως, οι «πράσινοι» κατάφεραν με σερί 5-0 να μειώσουν σε 24-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου πατούσαν καλύτερα στο παρκέ και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Τσινεμέλου Ελονού να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, κατάφερε να πάρει προβάδισμα 42-35, να χάνει ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά και να δείχνει έτοιμη να πάει στο ημίχρονο με μια ικανή διαφορά.

Στο σημείο εκείνο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι έπαθαν ένα τρομερό μπλακ άουτ, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται, να μειώνει στο τέλος του ημιχρόνου σε 42-41 και με συνολικό επιμέρους σκορ 2-16 από το τελείωμα του δεύτερου δεκάλεπτου, να φτάνει στο 44-51 στο 24’.

Με μπροστάρηδες τους Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή η ΑΕΚ απάντησε με δικό της σερί 12-2 για να περάσει ξανά μπροστά με 56-53, να ανεβάσει τη διαφορά και να κλείσει την περίοδο με προβάδισμα 62-57 μέσα σε πανηγύρια από τους φιλάθλους της.

Όσο περνούσε η ώρα, ο εκνευρισμός και οι δυνατές μονομαχίες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και από τις δυο εβδομάδες, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα 68-74 στο 37’.

Με ξέσπασμα από τα 6,75 μ. με τον Νιούλεϊ και τον ΜακΓκραθ η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει μπροστά με 77-76 στα 59.8’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Κέισι Ρίβερς με 1/2 βολές ισοφάρισε στα 49’’, ο ΜακΓκραθ έκανε κακή επιλογή στην επίθεση, ο Φελντείν και ο Μπουρούσης έχασαν την ευκαιρία να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους και το σουτ της απελπισίας του Ούκιτς δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 77-80, αλλά η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με τρίποντο του ΜακΓκραθ, η «Ένωση» προηγήθηκε με 83-82, στη συνέχεια έβγαλε δυο πολύ μεγάλες άμυνες και ο Δημήτρης Μαυροειδής με 1/2 βολές έκανε το 84-82.

Στα 16.2’’ που απέμεναν, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέλεξε να μην κάνει φάουλ, με τον Καλάθη που έχασε κρίσιμα σουτ νωρίτερα, να ισοφαρίζει στα 6,5’’. Η τελευταία κρίσιμη επίθεση για την ΑΕΚ πήγε στα χέρια του Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος αστόχησε και το ματς πήγε σε δεύτερη παράταση.

Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια αποθέματα ενέργειας την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε να μένει από δυνάμεις και όχι μόνο κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά με το εντυπωσιακό 3-22 της δεύτερης παράτασης, έφτασε στο θριαμβευτικό 87-106.

Μακράν κορυφαίος των νικητών ήταν ο βιονικός Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους με 16 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Κέισι Ρίβερς να έχει 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Νικ Καλάθη να έχει 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Τσινεμέλου Ελόνου έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με τον Δημήτρη Μαυροειδή είχαν από 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 42-41, 62-57, 77-77, 84-84 (παρ.1), 87-106 (παρ.2)

 

 

Φωτό: aekbc

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.