Προβάδισμα Άρη με ματς-θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση

Written by  Απρ 29, 2017

Σε ένα σκληρό παιχνίδι που θύμισε παλιές μέρες του ένδοξου κοινού τους παρελθόντος, ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου επικράτησε του ΠΑΟΚ με 69-65 στην παράταση στην πρώτη αναμέτρηση για τη δεύτερη φάση των play off και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον ημιτελικό του Πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση δεν ήταν καλή από πλευράς θεάματος, είχε όμως πάθος, ένταση και δυνατές μονομαχίες, αντάξιες της προϊστορίας των δύο συμπολιτών.

Ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε να έχει βγει εντελώς έξω από τα νερά του, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι για να πάρουν σημαντικό προβάδισμα 61-54 μόλις 40’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, ωστόσο, θέλησαν να έχουν μία ακόμα ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι και με εκπληκτική ανατροπή που προήλθε αρχικά με τρίποντο και φάουλ του Απόλλωνα Τσόχλα και στη συνέχεια με νέο μεγάλο τρίποντο του ΜακΦάντεν στα 12’’, ισοφάρισαν σε 61-61 και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν πιο ψύχραιμη και σφράγισε την νίκη με δυο εύστοχες βολές του Βασίλη Ξανθόπουλου στα 5’’ πριν τη λήξη.

Ο γκαρντ των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με συνολικά 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να έχει 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και τον Γουίλ Κάμμινγκς να έχει 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Για τον ΠΑΟΚ, τα πάντα στην επίθεση ήταν ο Νέιθαν Σόμπι, ο οποίος παρά τα 0/8 τρίποντά του σημείωσε συνολικά 20 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Κιθ Κλάντον είχε 7 πόντους και 11 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-37, 47-50, 61-61, 69-65 (παρ.) 

 

Φωτό: paokbc

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.