Προβάδισμα με Καλάθη στο… μουδιασμένο ΟΑΚΑ

Written by  Μάι 11, 2017

Με τον Νικ Καλάθη να πιάνει έπειτα από καιρό υψηλά στάνταρ, ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεψε από την αγωνιστική απραξία επικρατώντας της ΑΕΚ με 80-70 στον πρώτο ημιτελικό για την Stoiximan.gr Basket League, όμως, η είδηση της ημέρας είναι η απουσία των οπαδών του από τις κερκίδες, που προφανώς δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα.

Οι κερκίδες του ΟΑΚΑ δεν γέμισαν, παρ’ όλο που επρόκειτο για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες που μοιράζονται και την ίδια έδρα, δείγμα της απογοήτευσης των οπαδών του «τριφυλλιού», ενώ αίσθηση προκάλεσε και η απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αυτή η εικόνα δεν άφησε αδιάφορους και τους παίκτες, που τους έλειψε η ώθηση έπειτα από διακοπή περίπου 25 ημερών, κάτι που φάνηκε και από την εντυπωσιακή αστοχία που επέδειξαν οι γηπεδούχοι που τελείωσαν το παιχνίδι με μόλις 1/14 τρίποντα!

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλύτερα και πήραν προβάδισμα 8 πόντων στην πρώτη περίοδο, όμως, η ΑΕΚ έκανε εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο και με εντυπωσιακό επιμέρους 12-24 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 35-39.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν εκείνοι που απάντησαν με σφιχτή άμυνα και καλή επιθετική λειτουργία και με δικό τους επιμέρους σκορ πήραν διαφορά 10 πόντων, την οποία δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν ως το τέλος και να πάρουν τη νίκη με 80-70 και να κάνουν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Ο Νικ Καλάθης έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό, σημειώνοντας 23 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όπως και ο Γιάννης Μπουρούσης που έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Μάικ Τζέημς είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μάικλ Ντίξον είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 35-39, 60-50, 80-70

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.