Σάρωσε την ΑΕΚ και έκλεισε εισιτήριο στον τελικό

Written by  Μάι 22, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν καταιγιστικός στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και συνέτριψε την ΑΕΚ με 67-105, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Άρης.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στην «Ένωση», την οποία οδήγησαν σε μια από τις βαρύτερες εντός έδρας ήττες της ιστορίας τους, σκορπώντας, ταυτόχρονα, γκρίνια στους οπαδούς της που στο τέλος αποδοκίμασαν τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να δείξει ότι άφησε το κακό του διάστημα στο παρελθόν και παίρνοντας κεφάλι από πολύ νωρίς (11-25 στο 10’), αύξανε διαρκώς τη διαφορά, φτάνοντας στην μεγάλη νίκη που τον οδηγεί ξανά στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο Νικ Καλάθης είναι εμφανώς… άλλος άνθρωπος στα play off και οδήγησε την ομάδα του στην εύκολη νίκη, σημειώνοντας 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ, έχοντας δίπλα του τους Κρις Σίνγκλετον με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, Γιάννη Μπουρούση με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και Μάικ Τζέημς με 14 πόντους και 2 ασίστ.

Από την απογοητευτική ΑΕΚ, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε 16 πόντους με 2 ασίστ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 14 πόντους και ο Δημήτρης Μαυροειδής σημείωσε 10 πόντους.

Το χειρότερο όλων, ωστόσο, ήταν η αποχώρηση του Ντόνι ΜακΓκραθ στα μισά της τελευταίας περιόδου με πρόβλημα στη μέση και εκφράζονται φόβοι για την συμμετοχή του στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 29-49, 47-73, 67-105

 

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.