Έβγαλε εύκολα την... υποχρέωση, κοιτάει Ζαλγκίρις

Written by  Δεκ 03, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και με μια άνετη επικράτηση με 87-56 απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries παρέμεινε μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος, πριν από την δύσκολη αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Τζέημς Γκιστ για να τον ξεκουράσει, αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίρνουν πολλά λεπτά στην Ευρωλίγκα, προκειμένου να τους έχει όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Οι περισσότεροι έδειξαν να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, με τον προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδας σίγουρα να μένει ικανοποιημένος από την εικόνα που εμφάνισαν.

Με πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική του πεντάδα ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε χρόνο στο παρκέ για να βρει τα πατήματά του, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι για να παραμείνουν κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους «πράσινους» να προηγούνται με 18-14.

Η είσοδος των Καλάθη και Παππά έδωσε ενέργεια, εμπειρία και καθαρό μυαλό στον Παναθηναϊκό που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (36-24) με την ομάδα των Τρικάλων να καταφέρνει να μένει σχετικά κοντά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 40-33

Με περισσότερη ενέργεια και αποφασιστικότητα να μην μπουν σε περιπέτειες, οι «πράσινοι» πάτησαν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, με συνοπτικές διαδικασίες ανέβασαν τη διαφορά στο +21 (59-38) και έχοντας παίξει πολύ καλή άμυνα, έκλεισαν το δεκάλεπτο με το σκορ στο 64-42.

Με τα χέρια πλέον να έχουν λυθεί, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στο +30 (79-49) και με τον χρόνο να κυλάει απλά προς την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, πήρε τη νίκη με 87-56 και παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Ζακ Όγκουστ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και ήταν πολύ καλός σημειώνοντας double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, δείχνοντας ότι μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του, όπως και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου που σημείωσε 11 πόντους με 7 ριμπάουν, ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν καλός με 12 πόντους και 2 ασίστ, ενώ ο Νίκος Παππάς σημεώσε 11 πόντους.

Από τα Τρίκαλα, ο Μάρκο Τέγιτς είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο ΣονΝτρε Τζόουνς 10 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 40-33, 64-42, 87-56.

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.