Η ΑΕΚ το ντέρμπι, ο Κόροιβος το θρίλερ, «φωτιά» το Λαύριο, άνετα Κολοσσός, Προμηθέας

Written by  Φεβ 03, 2018

 Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» με τον Άρη με 73-64 και πήρε την Τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, με τον πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα» να εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ μεγάλο τέλμα.

Το παιχνίδι είχε διακυμάνσεις τόσο στο σκορ όσο και στην ποιότητα, με την «Ένωση» να βγάζει περισσότερα αποθέματα ενέργειας στο τέλος και να παίρνει τη νίκη που την διατηρεί στο κυνήγι της πρώτης τετράδας.

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, αφού έλεγξε τα ριμπάουντ και με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να δίνει ρυθμό, προηγήθηκε πολύ νωρίς με 5-12, όμως, η «Ένωση» αντέδρασε άμεσα και όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά πέρασε μπροστά και βρέθηκε στο ημίχρονο να έχει διψήφιο προβάδισμα (39-29).

Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης μείωσε ξανά στον πόντο, λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (48-47) και το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι, όμως, στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις, με την ΑΕΚ να πιέζει σε όλο το γήπεδο, να τρέχει σε κάθε ευκαιρία και να παίρνει ξανά τη διαφορά που την οδήγησε στη νίκη.

Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε 11 πόντους με 6 ασίστ, ο Κέλσι Μπάρλοου είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Δημήτρη; Μαυροειδής πρόσθεσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για τον Άρη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι με 18 πόντους (9/12 σουτ) 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Ιβάν Μάρας είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 39-29, 53-49, 73-64

 

 

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας ήταν ο μεγάλος νικητής ενός συγκλονιστικού παιχνιδιού απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση με τελικό σκορ 102-97 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα σωτηρίας με την 6η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική με τις δυο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις και τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έδειξαν ψυχραιμία στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα και να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, απέναντι στο Ρέθυμνο του οποίου ηγήθηκε ένας απίστευτος Στεφάν Μούντι.

Ο Αμερικανός έκανε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με 44 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 12 κερδισμένα φάουλ και συνολικά 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του την ομάδα της Αμαλιάδας, μένοντας με την γλυκόπικρη γεύση μιας εντυπωσιακής εμφάνισης που δεν συνοδεύτηκε από νίκη.

Με τον ενθουσιασμό της εξέδρας, οι γηπεδούχοι άρχισαν να χτίζουν διαφορά στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου (29-18) με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά να μη μπορούν να προσπεράσουν.

Αυτή η εικόνα έμεινε μέχρι την τελευταία περίοδο όταν ο Κόροιβος μπήκε και πάλι με διαφορά 8 πόντων, αλλά το Ρέθυμνο δεν εγκατέλειψε, πίεσε και άρχισε να μειώνει σταδιακά και να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 69-69 και το τελευταίο δίλεπτο ήταν μια εποποιία μεγάλων φάσεων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Γιάννης Σαχπατζίδης, ο οποίος κέρδισε πολλές μάχες σε άμυνα και επίθεση, όμως, το Ρέθυμνο πέρασε μπροστά με τεράστιο τρίποντο του Στέφαν Μούντι για το 71-72, ο Πόσλεϊ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Κόροιβο και ο Σαχπατζίδης έκοψε τον Γιαννόπουλο, με τον Πόσλεϊ να πηγαίνει στις βολές στα 36’’.

Ο Αμερικανός έκανε το 75-72, ο Μούντι με γρήγορη επίθεση κέρδισε το φάουλ και μείωσε στον πόντο (75-74) και στην εξέλιξη της φάσης έκλεψε τη μπάλα και κέρδισε νέο φάουλ για βολές στα 18’’ δίνοντας ξανά προβάδισμα με 75-76.

Ο Πόσλεϊ με ατομική ενέργεια κέρδισε εκ νέου βολές στα 7,3’’ ευστοχώντας μόνο στη μία για την ισοφάριση και το Ρέθυμνο καθυστέρησε να εκτελέσει την τελευταία επίθεση κι έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, οι δυο ομάδες σκόραραν αποκλειστικά με βολές μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν ο Μούντι μείωσε στον πόντο και ο Αλέξης Σπυριδωνίδης με μεγάλο τρίποντο δώσει προβάδισμα νίκης στον Κόροιβο στα 33’’. Δυο βολές του Μούντι έκαναν το 86-84 και ο Σπυριδωνίδης στα 8’’ είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως, αστόχησε και στις δυο βολές με τον Μούντι να πηγαίνει και πάλι στη γραμμή των βολών με 2’’ να απομένουν.

Ο Αμερικανός δεν λάθεψε ούτε αυτή τη φορά, ισοφάρισε σε 86-86 και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε δεύτερη παράταση.

Και αυτή τη φορά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν ο Τζαχίι Κάρσον με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Κόροιβο και στη συνέχεια το Ρέθυμνο αστόχησε και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς με το τελικό 102-97.

Ο Μάρκους Πόσλεϊ με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τζαχίι Κάρσον με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κουέντον Ντεκόζι με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα και ο Σακίλ Χάινς με 15 πόντους, 7 πόντους και 3 κοψίματα ήταν ξανά το κουαρτέτο που οδήγησαν τον Κόροιβο στη νίκη, ενώ εκτός από τον εντυπωσιακό Στεφάν Μούντι, το Ρέθυμνο πήρε πολλές βοήθειες από τον Τράβις Ντάνιελς που έκανε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ και τον Χάρη Γιαννόπουλο που συμπλήρωσε 12 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-32, 60-52, 76-76, 86-86 (παρ.1), 102-97 (παρ.2)

 

Μια ακόμα όμορφη μπασκετική παράσταση χάρισε στους φιλάθλους του το Λαύριο Megabolt που δεν δυσκολεύθηκε να συντρίψει τα Τρίκαλα BC Aries με 117-87 και να συνεχίσουν την τρομερή πορεία τους παραμένοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, «βυθίζοντας» ταυτόχρονα τους φιλοξενούμενους στον πάτο της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση, ωστόσο, σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του νεαρού Δημήτρη Λεγκίκα, ο οποίος στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ και έπεσε κάτω σφαδάζοντας κρατώντας το γόνατό του. Ο νεαρός φόργουορντ έμεινε αρκετά στο παρκέ, ξεσπώντας σε κλάματα από τον πόνο, μέχρι τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το ιατρικό επιτελείο των γηπεδούχων, με τους φιλάθλους να τον αποθεώνουν και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Οι γηπεδούχοι πέταγαν… φωτιές από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όταν με τρομερό επιθετικό πλουραλισμό, ταχύτητα και διάθεση να προσφέρουν θέαμα, είχαν μια πολύ παραγωγική περίοδο, σημειώνοντας 31 πόντους, με τους οποίους πήραν διαφορά από νωρίς (31-22), θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά το Λαύριο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, πιστοποιώντας το με ακόμα 33 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους οποίους εδραίωσαν τη διαφορά τους και διασφάλισαν τη νίκη.

Το τελικό 117-87 ήταν μια επιβεβαίωση της αγωνιστικής ανωτερότητας των γηπεδούχων, που εξακολουθούν να μοιράζουν χαμόγελα και να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο Μακένζι Μουρ έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Τόνι Μέιερ να τον ακολουθεί επίσης με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, τον Αντουέιν Γουίγκινς να έχει 15 πόντους με 7 ριμπάουντ, τον Ντορόν Λαμπ να έχει 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ και τον Δημήτρη Βεργίνη να προσθέτει 10 πόντου με 5 ασίστ.

Για τα Τρίκαλα, ο Ξαβιέ Τέιμς ήταν εντυπωσιακός με 30 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζον Φιλντς έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Μιχάλης Λούντζης ολοκλήρωσε με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 31-22, 58-44, 91-69, 117-87

Με ψυχραιμία και πιο μεστή αντίδραση στην τελευταία περίοδο, ο Προμηθέας Πατρών πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΓΣΛ Φάρου με 89-81 που τους διατηρεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με μικρό προβάδισμα τριών πόντων (64-61) και να δείχνουν ικανοί για να πάρουν τη νίκη που θα τους έδινε ακόμα περισσότερο «αέρα» σε σχέση με την επικίνδυνη ζώνη, όμως, οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας και επιμέρους σκορ 17-28 στην τελευταία περίοδο, ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.

Ο Χρήστος Σαλούστρος με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Μοχάμεντ Φαγέ να σημειώνει 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Νίκο Γκίκα να κάνει ένα μεγάλο double-double με 11 πόντους και 10 ασίστ.

Για τον Φάρο, που πλέον μπλέκει σε περιπέτειες, ο Νώντας Παπαντωνίου έκανε ό,τι μπορούσε, σημειώνοντας 21 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ είχε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 45-45, 64-61, 81-89

 

Σημαντική νίκη για την διατήρηση της θέσης του στα play off σημείωσε ο Κολοσσός H Hotels που επικράτησε με 70-62 του Πανιωνίου ΒΙΚΟΣ Cola, με τους «κυανέρυθρους» να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά στην παραμονή τους στην κατηγορία.

Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις, με τον Κολοσσό να παίρνει προβάδισμα 16 πόντων στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου (42-26) και να δείχνει ότι θα φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση, όμως, ο Πανιώνιος απάντησε με σερί 12-0 για να ξαναμπεί στο παιχνίδι (42-38).

Οι γηπεδούχοι επανέφεραν τη διαφορά σχεδόν αμέσως στα ίδια επίπεδα (68-52) και έδειξαν να διασφαλίζουν τη νίκη, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι δεν εγκατέλειψαν και μείωσαν μέχρι τους 6 (68-62), χωρίς, ωστόσο, να φτάσουν σε κάτι καλύτερο.

Ο Τι Τζέι Μπρέι ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Ντάστιν Γουέιρ να προσθέτει 10 πόντους με 3 ασίστ.

Από τον Πανιώνιο, ο Ντέγιαν Κράβιτς είχε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς με τον Ζήση Σαρικόπουλο σημείωσαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 50-40, 61-50, 70-62

 

 

Φωτό: 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.