«Σκούπισε» το Λαύριο και έγραψε ιστορία ο Προμηθέας

Written by  Μάι 19, 2018

Ο Προμηθέας Πατρών είναι η τέταρτη ομάδα των ημιτελικών του πρωταθλήματος, καθώς πήρε δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου Megabolt με 79-77 και με 2-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ έγραψε ιστορία, αφού ήδη εξασφάλισε την συμμετοχή του στους ομίλους του επόμενου Basketball Champions League.

Οι πατρινοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πιστοποιώντας πως δίκαια αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, ωστόσο, στο τέλος έδειξαν τάσεις… αυτοχειρίας και παραλίγο να κλωτσήσουν μόνοι τους ό,τι έχτιζαν.

Ο Προμηθέας πήρε προβάδισμα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, έφτασε ακόμα και στο +12 (43-55) και έδειξε ικανός να καθαρίσει νωρίτερα την υπόθεση πρόκριση.

Το Λαύριο, ωστόσο, έκανε αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, έφτασε σε απόσταση αναπνοής (72-74) και απείλησε με την ανατροπή, αλλά ο Μακένζι Μουρ αποδείχθηκε μοιραίος, στερώντας στην ομάδα του την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο κορυφαίος κατά τα άλλα Αμερικανός της ομάδας του Λαυρίου σε όλη τη χρονιά, είχε 0/2 βολές στα 32’’, ενώ στην συνέχεια υπέπεσε σε βήματα, με συνέπεια ο πιο ψύχραιμος Προμηθέας να βρει τις λύσεις από τη γραμμή των βολών και να φύγει νικητής και με την πρόκριση στον ημιτελικό.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μοχάμεντ Φαγέ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Ολεξάντρ Λίποβι να σημειώνει 18 πόντους με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, τον Κέισι Πράδερ 14 πόντους με 3 ασίστ και τον Χρήστο Σαλούστρο να έχει 12 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από το Λαύριο, ο Αντουέιν Γουίγκινς αγωνίστηκε 37:28 και στον χρόνο αυτό έκανε τα πάντα με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2κλεψίματα και 4 κοψίματα, ο Μακένζι Μουρ είχε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Τζαμάλ Νίξον σημείωσε 21 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 32-44, 56-65, 77-79

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.