«Λύτρωση» με Παπανικολάου, τεράστια χαμένη ευκαιρία για Προμηθέα

Written by  Μάι 26, 2018

Ο Προμηθέας Πατρών έφτασε μια ανάσα από το να αναγκάσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα σε ημιτελικό πρωταθλήματος από το 2000, όμως, στην τελευταία φάση αρχικά ο Χολ αστόχησε σε lay up και στη συνέχεια ο Πράδερ που πήρε το ριμπάουντ, αστόχησε στο σουτ της νίκης, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 89-88 και να κάνουν πολύ δύσκολα το 2-0.

Οι Πατρινοί έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, παρ’ όλο που βρέθηκαν πίσω με 60-38 και κατάφεραν όχι μόνο να μειώσουν τη διαφορά, αλλά να περάσουν μπροστά με 6 πόντους (76-82), διεκδικώντας με αξιώσεις τη νίκη. Ο Βασίλης Σπανούλης αρχικά με ατομικές ενέργειες και με ένα κρίσιμο κλέψιμο πάνω στον Πράδερ, έδωσε την ασίστ στον Κώστα Παπανικολάου που, με κρύο αίμα, ευστόχησε στο τρίποντο της νίκης, κάνοντας το 89-88 για τον Ολυμπιακό.

Ο Προμηθέας είχε την τελευταία επίθεση στα χέρια του, όμως, έχασε δυο φορές την ευκαιρία να σκοράρει και να πανηγυρίσει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, εμφάνισε για ένα ακόμα παιχνίδι δυο πρόσωπα, αφού στο πρώτο μέρος έπαιξε εξαιρετικά, συνεχίζοντας από το πρώτο παιχνίδι και έφτασε σε σημαντική διαφορά στο 21’ (60-38), όμως, στη συνέχεια, έχασε εντελώς τον προσανατολισμό του, επιδόθηκε σε ένα μπάσκετ αλάνας, μετατράπηκε σε παθητικό πρωταγωνιστή, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να αναλάβουν πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης.

Με σερί 9-0 ο Προμηθέας μείωσε αρχικά σε 60-47 και έδειξε τις προθέσεις του και αμέσως μετά στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου συνέχισε με νέο σερί 15-0 μετατρέποντας το 76-67 σε 76-82, φέρνοντας ανησυχία στο ΣΕΦ.

Ο Ρόμπερτς με τρίποντο έκανε το 80-82, ο Γουίλτζερ με εντυπωσιακή ενέργεια ισοφάρισε σε 86-86 κα πήρε το φάουλ, αλλά αστόχησε στη βολή και, στη συνέχεια ο Πράδερ με ατομική ενέργεια έδωσε προβάδισμα στον Προμηθέα πριν ακολουθήσει η φάση με τον Σπανούλη και τον Παπανικολάου που έκρινε την αναμέτρηση και έφερε τις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού στις θέσεις τους.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ήταν ο μόνος που προσπάθησε ουσιαστικά σε όλο το παιχνίδι, σημειώνοντας 20 πόντους με 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Μπάιαν Ρόμπερτς σημείωσε 10 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου εκτός από το νικητήριο τρίποντο σημείωσε συνολικά 7 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από τον Προμηθέα, ο Πράδερ ήταν ωραίος και… μοιραίος ταυτόχρονα, αφού 22 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά έκανε το λάθος στην φάση του τριπόντου, ενώ αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Συγκινητικός ήταν ο Μουχάμεντ Φαγέ, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανατροπή των Πατρινών, σημειώνοντας συνολικά 17 πόντους με 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ και στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα για την χαμένη μεγάλη ευκαιρία, ο Λάνγκστον Χολ σημείωσε 15 πόντους, ο Ολεξάντρ Λίποβι έφτασε τους 12 πόντους και ο Χρήστος Σαλούστρος σημείωσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 31-17, 55-38, 74-64, 89-88

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.